El Kaide sanığı: 'Türkiye neden bize yardım etmiyor?’

Suriye’de 22 Nisan'da kaçırılan Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim ile Halep ve İskenderun Rum Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı’yı kaçırdığı iddia edilen ve El Kaide üyesi olmaktan yargılanan Ebu Banat'ın yargılanmasına devam ediyor.

UYGAR GÜLTEKİN
uygargultekin@agos.com.tr

Suriye’de 22 Nisan'da kaçırılan Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim ile Halep ve İskenderun Rum Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı’yı kaçırdığı iddia edilen ve El Kaide üyesi olmaktan yargılanan Ebu Banat lakaplı Magomed Abdurakhmanov’un yargılanmasına devam ediliyor.  2 Temmuz Çarşamba günü Bakırköy Adliyesi’nde bulunan 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamaya, tutuklu Magomed Abdurakhmanov, Abdullah Kuşman ve Mevlüt Kuşman katıldı. Abdurakhmanov’a yardım ettikleri iddia edilen ve çalıştıkları dükkânda silah mühimmatı ve el bombaları bulunan Kuşmanlar’ın avukatı, yargılamanın El Kaide yargılaması olduğu için somut delil ve bağlantı aranmadığını, başka bir örgüt davası olsaydı sanıkların tutuklu olmayacaklarını iddia ederek tahliye talep etti.  Tutuklu sanık Abdurakhmanov ise söz alarak Türkiye’nin kendilerine yardım etmesini istedi. Abdurakhmanov, “Biz Suriye’de savaştık. Türkiye bize şimdiye kadar yardım etti ama şimdi neden tutukluyum anlamıyorum. Kimse sesimi duymuyor” diye konuştu.

Mahkeme, sanıkların tahliye taleplerini reddederek savcılığın esas hakkındaki görüşünü açıklaması için duruşmayı Ekim ayına erteledi.

Kategoriler

Güncel Gündem