Samatya’da Nazaryan yalnız değilmiş

Samatya'da evinde öldürülen Maritsa Küçük davasında Adli Tıp'tan gelen raporlar sanık Murat Nazaryan dışında başka kişilerin de cinayet anında evde olduğunu ortaya çıkardı.

UYGAR GÜLTEKİN
uygargultekin@agos.com.tr

Samatya'da evinde öldürülen Maritsa Küçük davasında Adli Tıp'tan gelen raporlar sanık Murat Nazaryan dışında başka kişilerin de cinayet anında evde olduğunu ortaya çıkardı.

84 yaşındaki Maritsa Küçük, 28 Aralık 2013'te evinde darp edilip yedi yerinden bıçaklanmış olarak öldürülmüştü. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Murat Nazaryan ve Küçük ailesi avukatı Eren Keskin katıldı.

Küçük ailesi avukatı Eren Keskin, geçtiğimiz duruşmada evde olay günü bulunan bir örtüyle ilgili inceleme yapılmasını istemişti. Mahkeme bu talep üzerine örtüyü Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’ne göndermişti. Adli Tıp Kurumu’nun raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, örtü üzerinde bir erkek dışında birden fazla kişiye ait DNA bulunduğu belirtiliyor. 

Raporla ilgili söz alan Avukat Eren Keskin, suçun örgütlü bir cinayet olduğuna dikkat çekerek Emniyet ve Savcılığı eleştirdi. Keskin, emniyetin ve savcılığın soruşturma aşamasında özensiz olduğunu söyledi. Keskin, DNA örneklerinin incelenmesini ve Samatya’da saldırıya uğrayan Sultan Aykar dosyasının incelenmesini istedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Nazaryan da “Beni oraya zorla götürdüler” dedi.

Rapor üzerine mahkeme DNA örneklerinin kime ait olduğunun tespiti için inceleme yapılmasına karar verdi.

Mahkeme Nazaryan’ın daha önceki duruşmalarda psikolojik tedavi gördüğünü söylemesiyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu’ndan Nazaryan’ın cezai ehliyeti olup olmadığı yönünde yeniden rapor hazırlamasını istedi. 

Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 19 Ağustos’a erteledi.

Dosyalar birleşti

Geçtiğimiz duruşmada savcılık Nazaryan hakkında ‘konut dokunulmazlığını bozma ve zorla kişiyi hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından soruşturma açılmasını istemişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Nazaryan hakkında ek bir iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderdi.  Mahkeme iddianameyi kabul ederek dosyalarını birleştirilmesine kara verdi.