Davutoğlu: 32 TIR şoförü teslim alındı

Irak'ın Musul kentinde 10 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırılan 32 TIR şoförü serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'da bir süre önce alıkonulan TIR şoförlerinin serbest bırakıldıktan sonra yetkililerce teslim alındığını ve Erbil'e hareket halinde olduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'da bir süre önce alıkonulan Türk tır şoförlerinin serbest bırakıldıktan sonra yetkililerce teslim alındığını ve Erbil'e hareket halinde olduklarını açıkladı.

Irak'ın Musul kentinde IŞİD örgütü militanları tarafından 23 gün önce kaçırılan 32 TIR şoförü serbest bırakıldı.

Şoförlerin çalıştığı şirketin yöneticisi Kızıl Şirketler Grubu Mali Koordinatörü Ali Yılmaz, kendi güvenlik şirketleri tarafından yollanan araçlarla şoförlerin Erbil üzerinden Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacağını açıkladı.

Serbest bırakılan şoför ağabeyi Halil Ada ile bugün görüşüp serbest bırakıldıkları müjdesini aldığını dile getiren Nusret Ada, “Kendileri ile sabah görüştük. Serbest bırakıldıklarını söylediler. Şirket araçları bırakmadıklarını, şahıs adına olan araçları bırakmışlar. Şuanda Habur Sınır Kapısı'na doğru gittiklerini söylediler. 30 kilometre yolu yaya olarak gideceklerini söylediler. Bizde sınır kapısına karşılamaya gideceğiz. 32 TIR şoförünün hepsini bırakmışlar. Sağlık durumları noktasında 2 tane TIR şoförü rahatsızmış. Herhangi bir fidye verilmedi. Fidye verilse o araçlarda bırakırlardı.” dedi.

Kaçırılan TIR şoförlerinin çalıştığı şirketin mali koordinatörü Ali Yılmaz’ın aktardığına göre şoförler Erbil Konsolosluğu tarafından karşılanıp Habur üzerinden Türkiye'ye giriş yapacaklar. (GK)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem