Yine Esenyurt, yine Caferi Camii'ne saldırı

Esenyurt'ta bulunan Muhammediye Camii dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Kundaklama sonucu caminin kütüphane bölümü ve minber kısmı zarar gördü. İlçede geçtiğimiz ay da Caferilerin kullandığı Allahüekber Ehlibeyt Camii’kundaklanmıştı.

Yenikent Mahallesi’nde bulunan Muhammediye Camii, gece saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

İddiaya göre caminin arkasına merdiven dayayarak içeri giren kimliği belirsiz kişiler caminin kütüphane bölümünü ateşe verdikten sonra minberin bulunduğu alanı da yaktı.

10 gün önce tehdit edilmişti 

Sabah saatlerinde camiye gelerek incelemelerde bulunan cami yönetim kurulu üyesi Rıza Musa Koç, yaklaşık 10 gün önce tehdit aldıklarını ve bunu yetkili mercilere ilettikleri halde bir çalışma yapılmadığını söyledi. Türkiye’de hala mezhep kavgası çıkarmaya çalışanlar olduğunu belirten Koç, daha önceki tehditleri şöyle aktardı: “Yaklaşık 10 gün önce bir vatandaş, namaz kılıyor namazdan sonra cami görevlisi imam arkadaşa ‘Siz necisiniz? Nasıl bir dini inancınız falan var?’ diyor. İlk başta soru soruyor. Sonrada kendisini selefi olarak ima ediyor. Daha sonra elini taşa vurarak, ‘Biz bu taşları yıkacağız, sizin dini simgelerinizi taşıyan bütün yerlerinizi yıkacağız, zafer İslam’ın olacak’ deyip çekip gidiyor. Müslüman bir insan ister kilise olsun ister cami olsun bu şekilde bir saldırı yapamaz. Bizim devletten istediğimiz bir an önce bu insanları bulup cezalandırması ve bundan sonra çıkacak olanlara da örnek teşkil etmesi.”

Bugün, öğle namazı saatinde Esenyurt Muhammediye camiinde komuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Nefret suçu

Saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir, geçtiğimiz ay Esenyurt’ta yine Caferilerin kullandığı Allahüekber Ehlibeyt Camii’nin de kundaklandığını hatırlattı; hükümeti nefret suçlarına karşı harekete geçmeye davet etti. Caferi mescit ve camilerine yönelik saldırıların yoğunlaştığını belirten Erdemir, “Ortadoğu’da Hükümet’in de suç ortağı olduğu mezhepçi şiddetin Türkiye’ye de sıçramakta olduğunu” belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayında kullandığı “takiye, yalan, iftira, fitne ve fesatta Şia bunların eline su dökemez” ifadesinin Caferi ibadethanelerine yönelik saldırılara zemin hazırladığını iddia eden Erdemir, “AKP’nin en yetkili ağzından dile getirilen bu nefret söylemi ülkemiz ve siyasetimiz için bir utanç vesikası olmaya devam etmektedir” dedi.(GK)

Kategoriler

Güncel Gündem