Fransa'da Ermeni Soykırımı Anıtı'na saldırı

Fransa'nın Vilorban şehrinde yer alan 1915 Ermeni Soykırımı Anıtı 3 Temmuz günü tahrip edildi. 2005 yılında açılmış olan anıtın üzerinde yazılı olan ''1915 Ermeni Soykırımı'' yazısının bazı harfleri çıkarılarak yazı okunamaz hale getirildi.

Fransa'nın Villeurbanne şehrinde yer alan 1915 Ermeni Soykırımı Anıtı 3 Temmuz günü tahrip edildi. Anıtın üzerinde yazılı olan ''1915 Ermeni Soykırımı'' yazısının bazı harfleri çıkarılarak yazı okunamaz hale getirildi.

Anıtın açılışı 2005 yılında Ermeni Soykırımı'nın 90.yıldönümünde Belediye Başkanı Jean-Paul Bret tarafından gerçekleşmişti.

Fransa Ermeni Ogganizasyonları Korrdinasyon Konseyi  (CCAF), saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “3 Temmuz gecesi Vilorban'da yer alan Ermeni Soykırımı Anıtı'na yapılan tahrip, Jön Türkler komutasında 1915'te katledilen bir buçuk milyon Ermeni'nin anısına yeni bir hakarettir' dedi. 

CCAF'a göre, Marsilya'daki Missak Manuşyan anıtına yapılan saldırıdan 8 gün sonra yaşanan bu yeni saldırı, insan haysiyetine bir hakaret, halklar ve demokratik değerler arasındaki birliğe bir darbe ve Fransa'daki Ermeni halka karşı doğrudan bir saldırganlık anlamına geliyor. 

Geçtiğimiz hafta da Marsilya'da Ermeni kökenli komunist şair Misak Manuşyan'ın anıtı tahrip edildimişti.  

Kategoriler

Güncel Diaspora