Maraş’ta ‘Suriyelileri istemiyoruz’ eylemi lince döndü

Kahramanmaraş'ta toplanan bir grup, ‘Suriyelileri İstemiyoruz’ eyleminin ardından Suriyelilere ait iş yeri ve araçlarına zarar verdi. Grup, sığınmacılara ait bazı iş yerlerinin tabelalarını indirdi ve içindeki malzemeleri yağmaladı. Kentte gerginlik sürüyor.

Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş'ta toplanan bir grup, ‘Suriyelileri İstemiyoruz’ eyleminin ardından Suriyelilere ait iş yeri ve araçlarına zarar verdi. Polisin tazyikli su sıkarak dağıttığı kalabalık daha sonra Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Burada da Suriyelilere ait bazı iş yerlerinin tabelalarını indirildi, içindeki malzemeler yağmalandı.

Maraş kent merkezinde kalan Suriyelilerin suç işledikleri ve huzuru bozduklarını iddia eden yaklaşık bin kişilik grup ‘Suriyelileri istemiyoruz’ eylemi yaptı.

Doğukent Mahallesi'ndeki çadır kent önünde biraraya gelen kalabalık, polis ekiplerince dağıtıldıktan sonra yürüyerek şehir merkezine geldi. 

Maraş Kıbrıs Meydanı’nda toplanan grup,  ellerinde Türkiye bayraklarıyla ‘Suriyelileri istemiyoruz’ sloganı atarak yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine Trabzon Bulvarı’nı trafiğe kapattı. Yürüyüşe geçen grubu durdurmak isteyen bazı vatandaşlar ile gruptakiler kavga etmeye başladı. Polisle eylemciler arasında yaşanan gerginlikte iki kişi yaralandı.

Atatürk Meydanı'na kadar yürüyen grup Suriyelilere ait bazı iş yerlerinin tabelalarını indirdi, içindeki malzemeler yağmaladı. Kendilerini uyaran vatandaşlara tepki gösteren grup, Suriye plakalı bir araca zarar verdi, içindekileri linç etmeye kalkıştı. 

Vali Şükrü Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydana gelen olayları tasvip etmediğini dile getirdi. İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ise önceliklerinin Kahramanmaraş halkının can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Adalar, olayı ‘fufak grupların taşkınlığı’ olarak nitelendirdi.

Eylem yapan grubun Kent Meydanı'ndaki bekleyişi devam ediyor. 

Geçtiğimiz hafta da Gaziantep’te iç savaştan kaçan Suriyeli sığıınmacılara karşı benzer bir eylem gerçekleştirilmiş; şehrin Belediye Başkanı Fatma Şahin, çözüm olarak kent merkezinde yaşayan sığınmacıların İslahiye mülteci kampına gönderileceğini açıklamıştı. (GK)

Kategoriler

Güncel Gündem