Suriyeli çocuklar için eğitimde yeni sistem

İç savaş sonrası Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci çocukların eğitimi için bakanlık yeni bir düzenlemeye gidiyor. Düzenleme kapsamında 300 bin çocuğu e-okul sistemiyle kayıt altına alınacak, öğrenciler için eğitim kuralları belirlenecek.

Star Gazetesi’nden  Tuğba Ceyhan’ın haberine gore, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Suriyeli çocukların eğitim sistemiyle ilgili çalışmada son aşamaya gelindi. Bakanlığın rakamlarına göre 70 bin kamplarda 70 bin ise yerleşim yerlerinde olmak üzere 140 bin Suriyeli öğrenci okullarda eğitim görüyor. 150 bin de okula gitmeyen çocuk belirleyen Bakanlık, 300 bin öğrenciyi kapsayan sistem üzerinde hazırlıklara başladı.

Bakanlık, Suriyelilerin Türkiye'de konaklama süresinin uzayacağını öngörerek kısa vadeli eğitim planını uzun vadeli plana çevirdi. Bu kapsamda Suriyeli öğrenciler için eğitim kuralları belirlenecek. Kurallar konusunda genelge hazırlayan Bakanlık, eğitim verilecek alanlarda dikkat edilecek hususları netleştirecek. İlk etapta kamplarda görev yapan 2 bin 850 Suriyeli öğretmene UNICEF aracılığı ile aylık 200 dolar maaş bağlanacak.

 Suriyeli öğrenciler,kurulacak e-okul sistemiyle kayıt altına alınacak. Öğrencilere Suriye müfredatında verilecek eğitimde, kitaplar incelenecek. Kitaplarda ‘uygun bulunmayan yerlerde düzenlemeye gidileceği’ söyleniyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye