Kınalı’nın yeni ve gözde mekânları

Yaz sezonunun başlamasıyla, Kınalıada’nın kafe, lokanta ve bar gibi işletmelerindeki hareketlilik tavan yaptı. Okurlarımız için adanın gözde mekânlarını ve sevilen tatlarını derledik.

Fotoğraflar: BERGE ARABIAN

BERNAR TERZİYAN
bernarterziyan@gmail.com

Jash Kınalıada

Dört yıl önce Cihangir’de hizmet vermeye başlayan ve bu yıl Alsancak Caddesi’nde, eski ‘Nefi’nin yeri’ne bir şubesi açılan Jash’ın işletmeciliğini Dayk Miricanyan yapıyor. Jash’ın öncelikli amacının Ermeni mutfağını ve misafirperverliğini yansıtmak olduğunu söyleyen Miricanyan, adada açılan yeni mekânla, konuklarına samimi bir ortam sunuyor. Sabahları plaj, akşamları ise kafe, restoran ve bar olarak hizmet veren Jash’ta, bir akşam yemeğinin fiyatı, içilen içkiye bağlı olarak 80 ila 120 TL arasında değişiyor. Jash’ın haftasonları tercih edilen zengin kahvaltı menüsü, Miricanyan’ın tabiriyle “Ermeni cokh (bolluk) sofralarını” aratmıyor. Miricanyan, kışın adadaki birkaç mekânla birlikte Jash’ı da açık tutmak ve adayı her mevsim canlı hale getirmek istediklerini belirtiyor: “Kışın şöminemiz yanacak, kalorifer tesisatlarımız var, mutfağımız açık olacak. Burası kışın haftasonları açık ve aktif olsun istiyoruz, çünkü adanın kışın da yaşanabilir bir yer olduğunu düşünüyorum.”

Juke Coctail Bar

Yaz başında Çınaraltı Meydanı’nda hizmet vermeye başlayan ve kısa sürede gençlerin en çok rağbet ettiği eğlence mekânı haline gelen Juke Coctail Bar, adını, İngilizcede bozuk parayla çalışan müzik kutusu anlamına gelen ‘jukebox’tan alıyor. İşletmeciliğini Evren User ve Garen Asil’in yaptığı bar, pazartesi günleri hariç, her gün farklı bir konseptle hizmet veriyor. Kınalıada’nın sokağa taşan ilk barı olma özelliğini de taşıyan Juke, adalılara hem eğlence hem de sohbet ortamı sunuyor. Garen Asil, mekânın havasını “Hayalimizdeki ortam tam olarak buydu; bir kısım maç izliyor, bir kısım dans ediyor, bir kısım da sohbet ediyor” sözleriyle tanımlıyor. Müziğin sesi gecenin ilerleyen saatlerinde kısılsa da, misafirler sohbet ve içki keyfine, bar kapanana kadar devam ediyor. Juke, misafirlerini salı günleri karaoke, çarşamba günleri arabesk, perşembe günleri ise canlı müzikle ağırlıyor. Girişin ücretli olmadığı mekânda sunulan kokteyller ve shot’ların fiyatları 15 ila 30 TL arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıllarda hayatlarını kaybeden, adanın tanınan simalarından Ali Dayı ve Janet’in isimlerini taşıyan kokteyller, en çok tercih edilenler arasında.

Manastır Köfte Piyaz

Adalıların belki de en çok beklediği mekânlardan biri olan Manastır Köfte Piyaz, Kınalıada’nın ilk köftecisi. İşletmeciliğini Evren User’in yaptığı, Çarşı Caddesi’nde açılan lokanta, özellikle çocukların gözde mekânı oldu. Dekorasyonu ve sunduğu hizmetin yanı sıra, köfte, piyaz, kuzu şiş, kuzu pirzola ve antrikotun da yer aldığı menüsüyle de ilgi toplayan Manastır Köfte Piyaz, kısa sürede, adanın çok tutulan mekânlarından biri oldu. Evlere paket servisi de yapan lokantanın en çok ilgi gören tatlısı, sadece haftasonları yapılan ve konuklara ikram edilen peynir tatlısı. Mekânda bir porsiyon köftenin fiyatı 15 TL, piyazın fiyatı ise 7 TL.

Taş Meyhanesi

Adını, geçmişte Çınaraltı Meydanı’nda bulunan hamamdan alan ‘Taş Meyhanesi’, adanın bu seneki gözde mekânlarından biri. Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı’na ait olan bina, uzun yıllar kullanılmaz halde kaldıktan sonra, yenilenip restoran olarak hizmete açılmasıyla, kiliseye akar olarak kazandırılmış. İşletmeciliğini Barış Adık’ın yaptığı restoranın en iddialı olduğu lezzetleri taş kavurma ve ciğer. Özellikle haftasonları, hem adalıların, hem de adaya dışarıdan gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği meyhane, dekorasyonu ve özel tatlarıyla Kınalı’ya yepyeni bir konsept getirdi. Ağırlıklı olarak alaturka müzik çalınan mekânda, önümüzdeki günlerde canlı müzik yapılması da düşünülüyor. Restoranda akşam yemeği, kişi başı 60 ila 70 TL arasında değişiyor.

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

Kınalıada mekan