Artık plaj modası ‘M2Mare’den sorulur

Serin suların hayalini kurduğumuz bu sıcak yaz günlerinde, M2Mare rengârenk ve tropik desenleriyle plajda şıklığı yakalamak ve güneşten korunmak isteyenlere tiril tiril elbiseler sunuyor. Tasarımcı Mirba Özgül Alp'le plaj modası ve gelecek koleksiyonları üzerine söyleştik.

FOTOĞRAF • BERGE ARABIAN

KARİN BAL
karinbal89@gmail.com

Bu hafta, sayfamızda, plaj kıyafetleri tasarlayan ve ilk koleksiyonlarını geçtiğimiz aylarda çıkaran, ‘M2Mare’ markasının kurucularından Mirba Özgül Alp’e yer veriyoruz. Serin suların hayalini kurduğumuz bu sıcak yaz günlerinde, M2Mare rengârenk ve tropik desenleriyle plajda şıklığı yakalamak ve güneşten korunmak isteyenlere tiril tiril elbiseler sunuyor. Mirba’yla plaj modası ve gelecek koleksiyonları üzerine söyleştik.

Mirba Özgül Alp 1981 İstanbul doğumlu. İlkokul, ortaokul ve liseyi  Pierre Loti Fransız Okulu’nda bitirdi. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nü ikincilikle tamamladı. Mezun olduktan sonra, kumaşçı olan babasının işinde çalışmaya başladı. Moda ve moda editörlüğü eğitimi aldı. 2013 yılında, Melis Hatipoğlu’yla birlikte, plaj giyim markası M2Mare’yi kurdu.

  • M2Mare’yi kurmaya nasıl karar verdiniz?

Çocukluğumdan beri babamın mesleğinden dolayı tekstille iç içeyim. Okulu bitirmeden önce babamın kumaşçı dükkânına sık sık giderdim. Üniversiteden mezun olduktan sonra yanında çalışmaya başladım. Ardından, daha üretken olabilmek için bir sene moda eğitimi aldım. Moda benim için kişisel zevkken, her zaman aklımın bir köşesinde, markamı kurmak ve bir şeyler üretmek de vardı. İki sene önce, yakın arkadaşım Melis Hatipoğlu’yla birlikte markamızı kurma kararı aldık ama fikrimizi hayata geçirmek biraz zaman aldı. Plaj modasına dair bir şeyler yapmak, bizim kendi ihtiyacımızdan doğdu. Aklımızdaki gibi, hem plaja uygun, hem de gece giyilebilecek şık kıyafetleri bulamıyorduk. Fikrimizi netleştirdikten sonra modeller oluşturup tasarımlar yapmaya ve buna uygun kumaşlar araştırmaya başladık. 2013’te, plaj giyim markamız M2Mare’i kurduk.

  • Ne tür ürünler tasarlıyorsunuz?

İlk koleksiyonumuzda 20 farklı model bulunuyor. Herkesin üzerinde aynı ürünler olmasını istemediğimiz için, belirli aralıklarla farklı kumaşlarda her üründen ikişer adet üretip, bir daha aynı desenden üretmiyoruz. Hem denizde, hem de sonrasında giyilebilecek modeller yarattık. Ürünlerimizde ipek ve yüzde yüz polyester içeren, kullanım esnasında çok fazla kırışmayacak, ıslandığında üste yapışmayan ve çabuk kuruyan kumaşları tercih ediyoruz. Bu yıl geometrik desenleri, minimal ve dikkat çekici renkleri, kadınların vazgeçemediği, leopar gibi klasikleşmiş desenleri biraz daha yumuşak geçişlerle kullandık. Şu an sadece kadınlar için ürünler tasarlıyoruz ama ülkemizde erkek mayosu alanında da bir açık var. İleride erkeklere özel bir koleksiyon da yapmayı planlıyoruz.

  •  Kadınlar için bikini, mayo, plaj aksesuarları gibi ürünler ve kıyafetler de tasarlamayı düşünüyor musunuz?

İlk koleksiyonumuzu bu sene çıkardık, o nedenle bu sezon koşuşturmayla geçti. Bize gelen tepkiler, mayo ve bikini yapmamız yönünde. Bu fikirle, bir sonraki koleksiyonumuzda bikini ve mayo takımlarımızla kombinler yapacağız. Aksesuarlar ise, üretim aşamaları ve kullanılan materyaller açısından çok farklı ürünler; çok bilgimizin olmadığı bir alan. Biz çok dağılmadan devam etmek istiyoruz. Kıyafet tasarımı da, kalıp bilgisi, stilistlik ve uzmanlık gerektiren, ayrı bir alan. Şu an için kıyafet tasarlamak gibi bir hedefimiz yok.

  • Plaj modası riskli değil mi? Senenin sadece çok kısa bir süresinde kullanılan bir ürün grubu tasarlıyorsunuz...

Yaz mevsimi Türkiye’de kısa, ama uzun sürdüğü birçok ülke var. Bizim de bundan sonraki hedefimiz, ürün çeşitliliğimizi artırıp fuarlara katılmak ve daha fazla bilinir hale gelerek, Dubai gibi sıcak ülkelere açılmak.

 

Kategoriler

Güncel Yaşam