Turgay Oğur: Artık büyü bozuldu

Turgay Oğur seçim sonuçlarını Agos'a değerlendirdi: Maalesef bizim saat Benjamin Button'un saati gibi çalışıyor. Olgunlaşmak yerine ergenleşiyoruz. Yeni siyaset, yeni aktörler, yeni dil olmadan gelecek günler parlak degil.

Tavşanla kaplumbağanın yarışında kaplumbağa ancak masallarda kazanır. Burada da tavşan kazandı. Bu seçimin matematiği. Yine de tavşan her türlü avantajına rağmen sonuç fotofinişe kaldı. 

Diğer taraftan büyü bozuldu. Geçmiş seçimlerde başka partiye oy versede Erdoğan'ın kazanmasına sevinen, en azından üzülmeyen, balkon konuşmasıyla da şöyle bir rahatlayan büyük yüzdeler vardı. Ancak artık büyü bozuldu. Oy vermeyen çok öfkeli. Oy verenlerden '%50.01 ile kazansın, aman başı dönmesin, kaldıramıyor' diye düşünen çok kişi var. 

Tabii tüm bu hisler bizi bir yere götürmez. Siyasetiyle, entelektüeliyle olgunlaşan, üretim yapan bir toplum olmamız lazım. Maalesef bizim saat Benjamin Button'un saati gibi çalışıyor. Olgunlaşmak yerine ergenleşiyoruz. Yeni siyaset, yeni aktörler, yeni dil olmadan gelecek günler parlak degil. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem