Emniyet Operasyonunda 3. dalga

Emniyet mensuplarına yönelik '22 Temmuz' soruşturmasında üçüncü dalga operasyon başlatıldı.33 polis için gözaltı kararı var.

Gözaltına alınan bazı polis memurlarının 'sı-fır' ve 'ze-ro' baskılı tişörtler giymeleri dikkat çekti. Fotoğraf: AA

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyon kapsamında 33 polis hakkında gözaltı kararı çıktı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yöneten İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube’sinde Müdür Yardımcısı Yakup Saygılı ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da gözaltına alınanlar arasında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı.

Polislerin ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' iddialarıyla gözaltına alındıkları öğrenildi. 

Yakup Saygılı gece saat 03.00 sularında kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda gözaltına alınacağını ve kendisini takip eden polislerli atlatarak hastaneye gittiğini yaszmıştı. Saygılı daha sonra kendisine zatürre için serum bağlandığını belirtmiş ve yattığı hastanenin adını vermişti.

Kategoriler

Güncel Gündem