Gevaş ilçesi Ahtamar'daki ayin için hazır

Van Ahtamar Kilisesi’nde beşinci kez gerçekleşecek Surp Haç Ayinine hazırlıklar bitmek üzere. 7 Eylül Pazar günü gerçekleşecek ayinin ardından Gevaş İlçe merkezinde Barış Sofrası kurulacak. İlçe Belediye Başkanı Sinan Hakan, ayin için gelecek 100’e yakın misafiri konuk etmeye hazır olduklarını belirtiyor.

Agos'u ziyaret eden Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Pazar günü gerçekleşecek ayine katılacak misafirleri karşılamaya hazır olduklarını söyledi. Fotoğraf: BERGE ARABIAN 

Van Gölü'ndeki Ahtamar Adası'nda bulunan kilisede yılda bir kere düzenlenen ayine Başepiskopos Aram Ateşyan’ın yanı sıra Ekümenik Patrik Bartholomeos ve Süryani Ortodoks Kilisesi Patriği Mor Cyril Aphrem Karim de katılacak.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Ahtamar Kilisesi'ndeki ayinin ardından ilçe merkezinde kuracakları 'Barış Sofrası'nda dinlerin ve farklı kültürlerin buluşacağını ve ilçede bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

Gevaş’ta binlerce yıl devam etmiş bir birlikte yaşama geleneği olduğunu hatırlatan Sinan Hakan, 'Gevaş İslamiyet ve Hristiyanlığın önemli merkezlerindendir. Gelen insanları, Gevaşlılar olarak kendi evlerinde hissettirmek istiyoruz. Çünkü bu insanlar bize yabancı değil. Binlerce yıllık bir birlikte yaşama geleneği vardı.”

Barış sofrasının demokrasi sürecine katkı sağlayacağına inandığını belirten Hakan, Agos’a yaptığı açıklamada, Barış Sofrası ve ayin için Van’a gelmek isteyen 100’e yakın misafiri belediye olarak ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.(GK)

Kategoriler

Toplum Kilise