Haftanın etkinlik takvimi: 6 - 12 Eylül

Haftanın öne çıkan etkinlikleri…

'Amaçsız Çocuk’ sergisi, 25 Eylül’e Galeri Artist Çukurcuma'da görülebilir. 

KONSER

- Bu sene Grammy’ye damgasını vuran Pharrell Williams, dünya yıldızı Rita Ora, Türkiye ve çevre ülkelerde şarkıları dillere dolanan Inna ve Türkiyeli sanatçılar maNga, Mabel Matiz, Model’in bir araya geleceği, tüm gün eğlence ve konserlerin devam edeceği ‘GNCFEST'14’ organizasyonu 7 Eylül Pazar günü saat 13’te İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşecek.

Blondie

- 70’li yıllardan beri new wave, punk-rock, reggae, pop ve disco müziklerini bir araya toplayan New Yorklu popüler grup Blondie, 6 Eylül Cumartesi akşamı saat 18.30’da Türkiye’de ilk kez Black Box İstanbul’da konser verecek.

- Avusturya-Türkiye ilşkilerini geliştirmek için, Avusturya Konsolosluğu tarafından yapılan etkinliklerden birisi olan ‘Season Opening’, yani sezon açılışı organizasyonu, dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve The Trakya All Stars grubunun yanı sıra sesi ve müziği ile Avusturya’nın genç yeteneği kabul edilen Mira Lu Kovacs, Schmieds Puls trio ile sahne alacak; ayrıca DJ’ler ve animasyon film gösterimleri de yapılacak. 12 Eylül Cuma akşamı 19.00’da başlayacak etkinlik, Avusturya Başkonsolosluğu’nun Yeniköy’deki bahçesinde gerçekleşecek.

SERGİ

- İstanbul Modern’de devam etmekte olan ‘Çok Sesli’ sergisinin paralel etkinliklerinden olan ‘Çok Sesli:Türkiye’de Görsel Sanatlar ve Müzik’te bu hafta Alper Maral, Şenol Küçükyıldırım ve Tugay Başar çeşitli enstrümanları, tarihteki işlevsel rollerinin açıklamalarıyla seslendirecek. Etkinlik ücretsiz olarak, 11 Eylül Perşembe günü saat 18.30’da İstanbul Modern sergi salonunda gerçekleşecek.

- Murat Yıldız’ın aynı adlı kitabından sergiye dönüştürülen eseri, ‘Amaçsız Çocuk’, 25 Eylül’e kadar Pazar günleri hariç, her gün saat 11.00 ile 18.30 saatleri arasında Galeri Artist Çukurcuma'da görülebilir. Sergi ile aynı ismi taşıyan kitap, anlatı türünde ve sanatçının ilk edebi eseri. Bu kitap, hem sergide yer alacak işler hakkında sırlar veren açıklayıcı bir metin özelliği taşırken, hem de diğer işler gibi bağımsız bir nesne olarak serginin bir parçasını oluşturuyor.

TİYATRO

Yaka Paça

- Her oyunun sadece o ana, o gösteriye özel olduğu, bir buçuk saat boyunca gündelik hayattaki komik durumları, sahneye taşıyan ‘Yaka Paça’ oyunu, 12 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’da Beyoğlu Kara Kutu sahnesinde olacak.

- 5-27 Eylül arasında oynayacak bir oyun; #YarınınOyunları4 Ruveyda’da kura ile belirlenmiş başlıklar, yönetmen, yazar ve oyunculardan oluşan 4 ayrı topluluk, oyunlarını tiyatroseverler için sahneliyor. Oyunu 12 Eylül Cuma günü 20.30’da İkincikat – Karaköy’de görebilirsiniz.

PANEL

- 6-7 Eylül 1955 Olayları’nın gazeteci Rıdvan Akar tarafından tartışılacağı ‘6-7 Eylül ve Türkiye’nin Gayrimüslim Vatandaş Politikaları’ başlıklı konuşması, 6 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da İsmail Beşikçi Vakfı’nın Beyoğlu’ndaki ofisinde gerçekleşecek.