Bir şarkıdan bile nefret edenlerle nasıl olacak bu işler Abidin?

Bana nefretin resmini yapabilir misin Abidin? Türkiye’de doğup büyüdüysen neden yapmayasın ki, bal gibi de yaparsın. Bir sabah uyanıp gazeteyi eline aldığın anda ya da İnternette dolaşırken rastladığın bir haber ya da videoyu gördükten sonra, ilham illa ki koşa koşa gelir. Gelmez deme Abidin, gelir... Valla gelir, billa gelir...

BAWER ÇAKIR
bawercakir@gmail.com

Mesela al sana ilham Abidin; haber şöyle başlıyor:

“Murat Bardakçı’nın ‘Hiç yayımlanmamış bir şeyi yayımlayacağız. Bir Ermeni şarkıcıyı dinleyeceğiz; dünya çapında bir isim, Charles Aznavour...’ diyerek yayımladığı görüntüler sonrasında, izleyicilerin tepkisini çekti.

“Şarkının ardından programın internet sayfasına ve Murat Bardakçı’nın telefonuna ‘Nasıl Ermenice şarkı çalarsınız?’ diyen mesajlar yağmaya başladı.

“Bazı çok bilgili izleyicilerimiz var. Çüş! Oha! Şarkı Fransızca be! Nasıl Ermenice şarkı çalarsınız diyor. Bu cehaletle ben istikbali hiç iyi görmüyorum.’ diyen Bardakçı, seyircisinin mesajlarına devam etmesi üzerine ise şöyle devam etti.”

Devam edemeyesice...

Repeat after me Abidin! Bardakçı’nın “Ermeni asıllı Fransız müsizyen Aznavour’un şarkısını çalması sonrası” izleyicilerinden biri çıldırmış, Bardakçı’ya Internet üzerinden yazdığı mesajlarla ülkesini savunmuş, tarihçiye haddini bildirmiş.

Ay sinirlerim bozuldu Abidin. Daha geçen Derkenar’da bu ülkenin insana ettiklerini yazıp, bu karanlığın içinden nasıl umut devşireceğimizi sormuştum kendi kendime. Bu ülkede umut etmek ne kadar zor bir iş Abidin.

Şimdi biz “barış”, “çözüm” filan diye diye kendimizi paralarken, bu gibilerle ne yapacağız Abidin?

Ruhunu koyversen, seni sesiyle bu cehennemden alıp cennetin varlığına inandıracak bir müzisyenin şarkısını duyunca bile, milli histeri krizlerine girenlerle ne yapacağız?

Bardakçı’ya atarlanan milliyetçi vatandaş gittiği bir düğünde “Malatya Malatya Bulunmaz Eşin”de halay çekiyordur ya eminim. Ona o ezginin de aslında bir Ermeni ezgisi olduğunu söylesek, ne hale gelir sence Abidin?

Şarkılardan, türkülerden, stranlardan, şiirlerden, kitaplardan, filmlerden korkanlara neyi nasıl anlatacağız sahi? Bütün duvarları yıkacağına inandığımız sanatla bile bu kadar korkunç ilişkiler kuran, bilmeyen, bilmek de istemeyen, cahilliğiyle övünen, taş kafasına yüklü gelmiş bu histeriyi kendi cehaletine kalkan etmişlerin kulak zarlarını patlatıncaya kadar şarkılar söylesek olur mu Abidin?

Haber şöyle bitiyor:

Bardakçı: “Git Ermeni vatandaşı ol, Ermeni bilmem nesi yazan herifler; Kim Kardashian’ı seyrediyorsunuz ya, o da Ermeni, seyretmeyin...” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ama vallahi de billahi de Bardakçı’ya da diyecek lafım kalmadı Abidin. Aznavour’a bağlanalım, onun kelimeleri bize yardım eder belki Abidin:

“eğer sen karar verseydin

yüreğimdeki dikeni çekmeye

ayağındaki diken de beraber

çıkıp kaybolacaktı kendiliğinden

ve biz ikimiz senle ben

özgür olacaktık

ve kardeş...”

Sağlıcakla kal Abidin. Koru korumayı becerebilirsen aklını da ruhunu da... Bize en çok şu zalim zamanlarda onlar lazım...

Kategoriler

Derkenar