Hrant Dink Ödülü bu akşam veriliyor

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, bu akşam gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de altıncı kez verilecek olan Uluslararası Hrant Dink Ödül töreni  bu akşam saat 20.00-22.00 arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Sunuculuğunu Olgun Şimşek’in yapacağı ödül töreninde, Ara Dinkjian ve Ari Hergel sahne alacak ve 2014 yılı ödül sahipleri açıklanacak.

Tören  www.hrantdink.org ve www.hrantdinkodulu.org adreslerinden saat 20.00’den itibaren Türkçe ve İngilizce olarak canlı izlenebilecek.

Ayrıca törene dair detaylar Facebook’ta ‘Uluslararası Hrant Dink Ödülü / International Hrant Dink Award’ ve ‘Hrant Dink Vakfı / Hrant Dink Foundation / Հրանդ Տինք Հիմնարկ’ sayfalarından ve Twitter’da ‘hrantdinkvakfi’ ve ‘hrantdinkaward’ hesaplarından 3 dilde (Türkçe, İngilizce ve Ermenice) takip edilebilecek.

Ödülün bu yılki jürisinde Baskın Oran, Gerard Libaridian, Kenneth Roth, Kumi Naidoo, Mary Kaldor, Nataša Kandić, Cumartesi Anneleri / İnsanları, Oya Baydar ve Rakel Dink bulunuyor.

Hrant Dinl Ödülü, her sene biri yurt dışından diğer Türkiye’den olmak üzere, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi ve kurumlara veriliyor.

Önceki yıllarda Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü kazananlar arasında Alper Görmüş, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Ahmet Altan, Lydia Cacho, İsmail Beşikçi, Uluslararası “Memorial” Topluluğu, Nataša Kandić ve Cumartesi Anneleri / İnsanları bulunuyor.