Avrupa satranç şampiyonu Kiremitçiyan

Atina yakınlarındaki Eretria adasında düzenlenen Avrupa Amatör Satranç Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Ari Kiremitçiyan, Avrupa şampiyonu oldu.

ALİDA ÖZSİMONYAN
alida.ozsimonyan@gmail.com

26 Ağustos - 2 Eylül arasında yapılan turnuvada, Kiremitçiyan, dokuz maçta yedi galibiyet ve iki beraberlikle sekiz puan elde etti. “Satranç oynarken çok eğleniyorum. Yurtdışına gidip orada da satranç oynamayı planlıyorum” diyen Kiremitçiyan, satranca üniversite eğitiminin ilk yılını aksatmayı göze alacak derecede tutkun.

Kiremitçiyan, söz konusu turnuvaya Türkiye Satranç Federasyonu’nun (FİDE) resmi internet sitesindeki formu doldurarak, bireysel başvuru yapmış. Dört yıldır çeşitli turnuvalara bireysel başvurularıyla katılan ve yeteneğini sınayan genç satranççı, sıkı çalışarak kendini geliştirdiğini belirtiyor. Satrancın her branş gibi sürekli çalışmayı gerektirdiğini ifade eden Ari, “LYS’ye hazırlanırken satranca bir dönem ara verdim. Bu boşluk olmasaydı, bugün satrançta çok daha iyi yerlerde olabilirdim” dedi.

Satranca Dadyan’da başladı

Dadyan Okulu’nu bitirdikten sonra Alman Lisesi’ne devam eden Ari Kiremitçiyan, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nde öğrenci. Satranca ilkokuldayken, Dadyan Derneği’nde başlayan Kiremitçiyan, ortaokulda ara verdikten sonra, çalışmalarına dört yıl önce kitaplarla tekrar başladı ve Yeşilköy Okulu satranç hocası Aram Babek’le devam etti. Genç şampiyon, uluslararası şampiyonalara katılmaya devam ederek yeni başarılar elde etmeyi hedefliyor.