Davutoğlu’ndan Karabağ mesajı: “Azerbaycan kurtulana kadar…”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de resmi temasları kapsamında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaklaşık 1 saat süren görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşulan konuların başında Karabağ yer aldı.

Fotoğraf: AA

Azerbaycan ile Türkiye’nin “Avrasya’nın iki başarı hikâyesi” olduğunu söyleyen Davutoğlu, Azerbaycan’la ekonomik işbirliklerinin de devam edeceğini belirtti.

Karabağ sorunu üzerine, Başbakan şöyle konuştu: 'Karabağ sorunu ve Ermenistan uzlaşmaz tutumunu sürdürdükçe bütün bu projelerin dışında kalıyor. Hâlbuki Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilse, bu çerçevede barış inşa edilse bundan diğer ülkeler gibi Ermenistan da istifade eder.”

“Azerbaycan’a yönelen her türlü olumsuz tavır Türkiye’de de tepki görür”

“Türkiye olarak bir kez daha burada, Bakü'de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, bütün Türkiye halkını temsilen söylüyoruz ki; Azerbaycan topraklarının her bir santimetre karesi kurtulana kadar Türkiye, Azerbaycan'ın verdiği mücadelenin yanında olacaktır. Uluslararası hukuk bunu böyle söylüyor. Uluslararası hukukun gereği yapılana kadar da Türkiye ile Azerbaycan omuz omuza bölgeyi barış bölgesi yapmak için çaba sarf edecektir ve Azerbaycan'a yönelecek her türlü olumsuz tavır, Azerbaycan'da olduğu kadar, Türkiye'de de aynı tepkiyi görür. Bu vesileyle Temmuz ayında sınır çatışmalarında şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyorum. Ben de bizzat hastaneye giderek, Türkiye'ye götürdüğümüz kardeşlerimizi ziyaret ettim, onlarla kucaklaştım, o gazilerimize şifalar diliyorum. Azerbaycan'ın yüreğine düşecek en küçük ateş, Türkiye'nin yüreğine düşmüş demektir.' (MA)

Kategoriler

Güncel Ermenistan