IŞİD’den kaçan Suriyelilerin sınırdan geçişi başladı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan ve sabah saatlerinden itibaren sınırda bekleyen Suriyeliler için Türkiye sınırı açıldı. Güvenlik güçleri, Suruç ilçesine bağlı Oylum Mahallesi sınır hattındaki Suriyelilerin sayısının artması üzerine sığınmacıların geçişine izin verdi.

Sınırdan alındıktan sonra oluşturulan güvenlik alanında toplanan Suriyelilerin, Oylum köyündeki boş bir okula gönderileceği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Sınırın karşısındaki çatışma sesleri Oylum köyünden de duyuluyor.

Davutoğlu talimat verdi

Başbakan Davutoğlu, resmi temasları için bulunduğu Bakü’de yaptığı basın toplantısında, bir gazetecinin Suriye sınırındaki göçmenlerle ilgili sorusu üzerine, dün gerçekleştirilen çözüm süreci toplantısında konuyla ilgili muhtemel senaryolar üzerinde durduklarını belirtti.

Davutoğlu, konuyla ilgili AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştüğünü söyledi. Davutoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: 'Gerekli talimatları verdik. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye'den veya herhangi bir ülkeden ölüm karşısında sığınacak bir yer olarak Anadolu'yu gören kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz, alacağız. Şu anda da bu girişler başladı. Bu kardeşlerimiz, en kısa sürede yerleştirilecekler ve ihtiyaçları karşılanacak. Hiç kimsenin bu konuda tereddüdü olmasın.” (MA)

Kategoriler

Güncel Gündem