Haftanın etkinlik takvimi: 19 Eylül - 25 Eylül

Haftanın öne çıkan etkinlikleri…

'Göçebe Bakış' sergisi Arter'de

KONSER

DJ Felix da Housecat, müzisyen Chlöe Howl gibi isimlerin yanında birçok DJ, müzisyen ve grubu, ‘adidas all Originals İstanbul 2014’ etkinliği kapsamında, 20 Eylül Cumartesi akşamı saat 16.00’dan itibaren KüçükÇiftlik Park’ta dinleyebilirsiniz.

Efsane grup MFÖ ve rock’ın yıldızları Duman’ı aynı sahnede, 'Lifepark ile Birlikte Hayata' etkinliği kapsamında 20 Eylül Cumartesi akşamı 17.00’den itibaren Bahçeköy’deki Life Park’ta izleyebilirsiniz.

Jehan Barbur

Jehan Barbur’un ‘Sizler Hiç Yokken’ isimli yeni albümünü tanıtacağı konserini 25 Eylül Perşembe akşamı saat 21.45’te  garajistanbul'da izleyebilirsiniz.

SERGİ

Güney Asya’dan güncel sanat eserlerini görebileceğiniz ‘Göçebe Bakış’ sergisini, 4 Ocak’a kadar Taksim’deki Arter’de görebilirsiniz.

Yalçın Varnalı’nın İzlanda’da çektiği 20 adet siyah-beyaz fotoğraftan oluşan sergisi ‘Dünyanın Başladığı Yer’i 14 Ekim’e kadar Beyoğlu’ndaki Fototrek - Olympus Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

Berlin’de yaşayan ve çalışan, daha önceki eserleri dünyadaki birçok müze ve bienelde yer bulan sanatçı Nevin Aladağ’ın ‘Diyapazon’ başlıklı sergisi 20 Eylül Cumartesi gününden itibaren Akaretler’deki Rampa sanat galerisinde görülebilir.

20. yüzyılın ikinci yarısında etkili olan dünyaca tanınmış sanatçı Joan Miró'nun olgunluk dönemine odaklanan sergi, ‘Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar’ı 23 Eylül  Salı gününden itibaren Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde görebilirsiniz.

TİYATRO

William Shakespeare'in dünyaca ünlü oyunu ‘III. Richard’ı, 21 Eylül Pazar günü saat 18.30’da Profilo Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

FESTİVAL

Beyoğlu Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Sahaf Festivali, Tepebaşı Katlı Otopark’ında başladı. İkinci el ya da nadir bulunan kitaplara, dergilere, fotoğraflara, afişlere, mektuplara, plaklara, koleksiyon parçalarına ulaşmak isteyenler, İstanbul ve diğer şehirlerden gelen 80 kitapçı ve sahafı 7 Ekim’e kadar ziyaret edebilir.

Kategoriler

Güncel Yaşam