Haftanın etkinlik takvimi: 26 Eylül – 3 Ekim

Haftanın öne çıkan etkinlikleri…

KONSER

Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu eşliğinde 28 Eylül Pazar ve 29 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde izlenebilir. 

Caz sanatçısı Selen Gülün, 30 Eylül Salı akşamı saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahne alacak.

Burak Bedikyan, Bora Çeliker, Matt Hall ve Deniz Dündar ‘Tis Autumn (Güz Şarkıları) konseriyle 3 Ekim Cuma akşamı 22.30’da Nardis Jazz Club’ta sahne alacak.

SERGİ

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve dünyanın farklı yerlerindeki sanatçı ve sanatseverleri buluşturan ArtInternational, 26 Eylül Cuma’dan 28 Eylül Pazar’a kadar Haliç Kongre Merkezi’nde gezilebilir.

Pınar Lauridsen'in Orta Asya kökenli Yörükler'i fotoğrafladığı sergisi ‘About Nomands’ 30 Eylül Salı gününe kadar Beyoğlu’ndaki İFSAK’ta görülebilir.

20. yüzyılın en önemli ressamlarından Katalan ressam Joan Miró'nun olgunluk döneminden resimleri görebileceğiniz sergisi ‘Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar’ı 1 Şubat’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde görebilirsiniz.

TİYATRO

Broadway ile Londro başta olmak üzere tüm dünyada sergilenen, Tiyatrokare’yle ülkemize gelen oyun ‘Müziksiz Evin Konukları’ 28 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Profilo Kültür Merkezi’nde görülebilir.

‘Cadının Bohçası’ oyunuyla büyük ilgi gören Esmeray, yeni oyunu ‘Kestirmeden Hikayeler’ ile 1 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.30’da Cihangir’deki Tatavla Sahne’de olacak.

Kieran Lynn'nın yazdığı, politika ile komedinin içiçe geçtiği; sınır, vatandaşlık, birey, özgürlük meselelerini tartışma konusu yapan oyun ‘Parkta Güzel Bir Gün’, 2 Ekim Perşembe akşamı 20.30’da Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nde prömiyerini yapıyor.

 

ŞENLİK

Heybeliada'da restorasyonu süren halk kütüphanesi açılacağı günü beklerken; Adalılar bir kütüphaneden beklediklerini şenliğe dönüştürdü. Bugün  İskele Meydanı'nda düzenlenecek Kütüphane Şenliği'nde tüm gün sürecek atölyeler, söyleşiler, stantlarla 27 Eylül Cumartesi günü düzenleniyor. Yağmura karşı önlemleri aldıkları notu düşülmüş.  Şenlik 

SÖYLEŞİ

Kadın hareketinin önemli düşünürlerinden Simone de Beauvoir’ın tüm eserlerini bir araya toplayan ‘Simone de Beauvoir’ın Yaşamı, Görüşleri ve Eserleri’ kitabının söyleşisi Doç. Dr. Gönül Bakay, Dr. Gonca Kırtıl ve Yrd. Doç. Dr. Övgü Tüzün tarafından, 29 Eylül Pazartesi günü saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

İstanbul Modern’in ABD’den önemli müze profesyonellerini ağırladığı ve deneyimlerini sunduğu‘Müzeler Konuşuyor’ konuşma serisinin bir diğer oturumu, Walker Sanat Merkezi’nden Robin Dowden’in konuşmasıyla, 1Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da İstanbul Modern’de gerçekleşecek.

Kategoriler

Güncel Yaşam