'Kamusal alanlardan faşistlerin ismi kaldırılsın' kampanyası

Online imza kampanyası platformu chane.org’da, ırkçı, darbeci ve soykırıma katılmış kişilerin isimlerinin kamusal alanlardan kaldırılması için bir kampanya başlatıldı.

Gökalp Öztürk’ün başlattığı ‘ Memleketin caddelerinden, okul ve kışlalarından hasılı taşından, toprağından soykırımcıların,ırkçı, faşist darbeci paşaların isimlerini kaldırın/silin” başlığıyla yayınlanmış olan kampanyada şu ifadeler kullanılıyor:

“Yaşadığım şehir İzmir'in en büyük en görkemli bulvarı Talat Paşa bulvarı ..Bu bulvar üzerindeki en ünlü ortaokullarımızdan biri Cemal Paşa orta okulu.. Bilmiyorum ama mutlaka adı Enver Paşa ya da Kenan Evren olan bir okulumuz o da olmazsa bir sokağımız yüzde yüz mevcuttur. Daha düne kadar Mustafa Muğlalı'nın adı öldürttüğü 32 köylünün köyünün karşisindaki askeri kışlanın adıydı ..Hala öyle mi

bilmiyorum...Ermeni bir arkadaşımızın oturduğu mahallenin adı Kurtuluş , caddesi Ergenekon Caddesi. okuduğu okul Talatpaşa ilkokulu, bitirdiği ortaokul Enver Paşa ortaokulu ...Varın gerisini siz düşünün..”

TBMM’ye hitaben hazırlanmış olan imza kampanyasına ulaşmak için tıklayınız. 

Kategoriler

Güncel Yaşam