MHP'li vekil Ermeni sığınmacılardan rahatsız

TBMM kürsüsünden, “Sığınmacılar arasında Ermeni tehcirinde Türkiye’den gönderilen Ermeni kökenlilerin sayısı nedir?” ifadesi yer alan MHP’li Nevzat Korkmaz’ın Agos’tan da bir isteği var: ‘Sürüldüğümüz topraklara geri geldik’ diyen Ermeni mültecilere “Neden sizlere yardım eden bu milleti rahatsız ediyorsunuz?” minvalinde haberler yapın.

EMRE CAN DAĞLIOĞLU
misakmanusyan@gmail.com

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, geçen hafta İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle “IŞİD terör örgütünün sınırlara yakın yerleşim yerlerine saldırması sonucunda Suriye’den Türkiye’ye sığınan, karşılığında da bulundukları yerlerde asayiş olaylarına sebebiyet veren 1,5 milyon sığınmacı” hakkında soru önergesi verdi. Korkmaz’ın soru önergesi, Suriye’den göç eden sığınmacıların yol açabilecekleri güvenlik sorunlarıyla ilgili soruların yanı sıra “Gelen sığınmacılar içerisinde 1915 tehcirinde Türkiye’den gönderilen Ermeni kökenli insanların sayısı nedir?” ile “Diaspora tarafından (sözde) “Ermeni soykırımı(!)”nın 100. Yılı olarak lanse edilen 2015 öncesinde, bu göçün, ‘100. yıl’ faaliyetlerinden biri olabileceği değerlendirmesini yapıyor musunuz?” sorularını da kapsıyor.

Yeramyan ve Giragos

İnternet medyasında geniş yer bulan bu önergeyle ilgili görüştüğümüz Nevzat Korkmaz, medyanın bu soru önergesiyle ilgili haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, bu soru önergesinin bölgedeki güvenlikle ilgili genel soruları kapsadığını ve “PKK’lı teröristler veya Türkiye’ye gelen IŞİD militanları”yla ilgili olduğunu belirtti. “MHP’nin devletimizle sorunu olmayan hiçbir etnisiteyle problemi yok” diyen Korkmaz, bunun kanıtı olarak Bakırköy’de Nerses Yeramyan ve Elmas Giragos’un Bakırköy’den belediye meclisine aday gösterilmesini sundu.

“Ermeniler Türkiye’ye elbette gelebilir” diyen Nevzat Korkmaz, iddia ettiği sözleri sarf edenlerin “iyi niyetli olmadıklarını ve başka birtakım planların parçası” olabileceklerini öne sürdü. Bu planların neler olabileceği konusunda bilgi sahibi olması gerekenin yine İçişleri Bakanlığı olduğunu söyleyen Korkmaz’a bu cümleleri etmenin “yeri ve zamanı değil”. Zira Korkmaz’a göre esas sarf edilmesi gereken cümleler, “Bizlere kucak açan Türk milletine teşekkür ediyoruz” olmalı iken, söylendiğini öne sürdüğü cümleler, “Binlerce sığınmacıya kucak açmış Türk milletini rahatsız ediyor”. Bu rahatsızlığın sebebi ise güvenlik kaygısı yarattığını öne sürdüğü Ermenilerin Diaspora’nın 2015 planlarının parçası olarak Türkiye’ye geldiği yönünde bölgede oluşan kaygılar. Korkmaz’ın Agos’tan da bu yönde bir isteği var: Bu cümleleri sarf eden Ermeniler hakkında “Neden sizlere yardım eden bu milleti rahatsız ediyorsunuz?” minvalinde haberler yapmamız.

Kategoriler

Güncel Türkiye