Apple’da Ermenice klavye müjdesi

Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanı Armen Aşotyan, Apple ürünlerinde kullanılmak üzere hazırlanan Ermenice klavyenin ücretsiz şekilde indirilebileceğini duyurdu.

Aşotyan, 2013 yılında, Apple şirketinin CEO’su Tim Cook’a Ermenistan ve diğer ülkelerdeki Ermenilerin Apple ürünlerini daha fazla kullanmaya başladığını, fakat Ermenice alfabenin iPad, iPhone gibi ürünlerde kullanılamadığını bildirmişti. Öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılan bu ürünlerde Ermeniceyle çalışmak ve iletişim kurmanın imkansız olduğu da Bakan tarafından belirtilmişti.

Aşotyan’a göre, Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Apple ürünlerindeki ilk Ermenice klavyenin ücretsiz olması için ürün geliştiricilerle görüştü. Aşotyan, Facebook sayfasında geçtiğimiz günlerde “HayTar artık kullanıcılar için ücretsiz olarak indirilebilir” sözleriyle mutlu haberi duyurdu.

HayTar, Ermeni alfabesinin iOS 8 sistemli Apple ürünlerinde kullanılabileceği bir uygulama olarak tasarlandı.

Uygulama, hem Doğu hem de Batı Ermenicesi için kullanılıyor. Uygulama sayesinde kullandığınız ürüne hem klavye indirebiliyor, hem de İngilizce çeviri yapabiliyorsunuz. Uygulama bu anlamda, bir Ermenice-İngilizce sözlük görevi de görüyor.

Bakan, ayrıca bu uygulama için hükümetin herhangi bir harcamasının olmadığını da belirtti. HayTar uygulaması, özellikle Ermenistanlı uygulama geliştiricileri tarafından Apple işletim sistemli ürünler için tasarlandı. Android işletim sistemli ürünlerde ise Ermeni alfabeli klavyeler ücretsiz şekilde bulunuyor.

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

klavye Ermenice Apple