Petrosian'ın fantastik tuvalleri İstanbul'da

Ermenistanlı ressam Tigran Petrosian'ın tuvalleri, ‘Hayat Bir Tiyatro Sahnesi' başlıklı sergide İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

Çokkültürlü yaşam dergisi Paros, 3. yılında sanatseverlere bir sergi hediye ediyor.  Paros, dünya sanat piyasasının önemli isimlerinden biri olan 1961 doğumlu  Ermenistanlı ressam Tigran Petrosian'ın tuvalleri, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Yunanistan Konsolosluğu'na bağlı Sismanoglio Megaro Binası'nda 12 Ekim tarihine kadar sürecek bir sergiyle sanatseverlerle buluşuyor. 

Küratörlüğünü  Mayda Saris'in üstlendiği  ‘Hayat Bir Tiyatro Sahnesi ‘ başlıklı sergide, sanatçının  tuval üzerine yağlı boyadan oluşan 25'i aşkın eseri yer alıyor. Ressamın özgün üslubunun en belirgin özelliği ise tuvallerinin izleyiciyi büyülü bir atmosfere sürüklemesi.  

Petrosian'ın tuvallerini yorumlayan sanat eleştirmeni Manuel Baghdasarian, onun ‘yaşamın kitabını yazdığı’ yorumunda bulunuyor ve sanatçıyla ilgili sergi kataloğunda şunları söylüyor; ''Zamanlarımız rüzgar gibi değişmekte, modern ve esnek bir hal almaktalar ... Modellendirilmiş insan beynini, etkin bir şekilde ifadde etmek için gerekli ön koşullara baktığımızda kendimizi, çoğunlukla kozmik bir klavuza gereksinim duyacağımız çıkmazlarda buluruz. Bu klavuzlara, Tigran Petrosian'ın yaratıcı laboratuvarında rastlayabilir ve onlarla temasa da geçebiliriz. Tigran paralel dünyaların değişimlerini tüm zamanlarda doğrulayan bazı yaratıkların, yaşamlarına tanıklık eder.  Tüm bunlar, karmaşık olmaktan öte, çekicidir. Evrensel ve ebedi değerleri anlatır. Tigran yaşamının kitabını, tam da gördüğü gibi yazmıştır.

‘Hayat Bir Tiyatro Sahnesi ‘ başlıklı sergi 12 Ekim’e kadar Pazartesi-Cuma:15.00-20.00 & Cumartesi- Pazar:12.00-19.00 saatleri arasında görülebilir. (ZD)

Kategoriler

Kültür Sanat Sergi