Kobane'de çember daraldı

Kobane’de İD ve YPG arasında üç gündür aralıksız devam eden şiddetli çatışmada göğüs göğüse savaşın başladığı iddia ediliyor. Sınır köylerinde köylüler ve mültecilerin yaşadığı bölge boşaltılırken, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, uluslararası güçleri acil mücadeleye çağırdı.

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasında Kobane’de süren çatışmalar sabah saatlerinde kentin doğu kısmında yoğunlaştı. 3 mahalle ile sınır hattında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler tahliye edilirken, sabah saatlerinde sınırı aşan havan mermisi sınır hattındaki bir ev ile işyerine isabet etti.

Köylüler tahliye ediliyor

Kobani'de çatışmaların yoğunlaşması ve mermilerin sınırı aşmaya başlamasıyla birlikte valilik, güvenlik riski taşıdığı saptanan sınır hattındaki Küçük Kendirli, Büyük Kendirli ve aynı zamanda Kobani'ye açılan sınır kapısının bulunduğu Mürşitpınar Mahallesinde oturanlar ile Süleymanşah Dostluk Parkı'na kurulan çadırlarda kalan Suriyeli'lerin tahliyesine karar verdi. Dün öğleden sonra mahallelerde yaşayanlara alınan valilik kararı zırhlı araçlardan anonslarla iletildi. Karar sonrası 3 mahalledeki 350 hanede yaşayan 2 bin civarında vatandaş ile çadırlarda kalan 3 bin Suriyeli tahliye edildi.

Kobane boşaltıldı

İD’in tank ve havan gibi ağır silahlarla saldırıları devam ederken, şehirden gazeteciler de dahil herkes güvenlik nedeniyle çıkarıldı.

Sınır köylerinin de boşaltıldığını doğrulayan Suruç’taki kaynaklar, tüm sınır kapılarının kapalı olduğu belirtti.

Dün akşam İD’in ateşlediği hava topu Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın Akmani köyünde bir eve havan topu mermisi düşmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Yaralıların hastanede tedavisi devam ediyor.

Müslim: Kim ne yapacaksa şu anda yapsın 

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıların şiddetlendiğine dikkat çekerek “Kim ne yapacaksa şu anda yapsın” diyerek  uluslararası güçleri acil müdahaleye çağırdı.  

Türkiye devletinin sınırda bekleyen halka saldırısını kınayan Müslim, “İnsanlar oradaki akrabalarını merak ediyor onun için sınıra yığılmış. Bu insanlara vahşi bir şekilde silah ve gaz ile saldırıyorlar. DAİŞ'in füzeleri bu tarafa düşüyor, insanlar ölüyor. Ama hala DAİŞ ile iş birliği var' şeklinde tepki gösterdi.

Kategoriler

Güncel Gündem