Ermenistan'ın Perinçek-İsviçre davasına katılma talebi kabul edildi

Ermenistan’ın AİHM’e yaptığı Perinçek-İsviçre davasına katılma talebi, davaya tekrar bakacak olan bir üst mahkeme olan Büyük Oda’ tarafından kabul edildi.

Ermenistan, AİHM’e yaptığı başvuruyla medyada ‘Soykırım davası’ olarak bilinen  Doğu Perinçek ve İsviçre arasındaki davaya katılma talebinde bulunmuş,  Ermenistan Başsavcısı Kevork Gostanyan bu talebini teyit etmişti.

Ermenistan Başsavcılığı ofisi Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, davaya bakacak olan Büyük Oda, Ermenistan’ın davaya katılımını onayladı. 28 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek dava öncesinde Ermenistan, katılım talebini yazılı olarak Büyük Oda’ya sunacak; ardından mahkemede sözlü olarak katılımını tekrarlayacak.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 17 Aralık 2013 günü, ‘Perincek v. İsviçre’ davasında kararını açıklamış ve oy çokluğuyla, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘İfade Özgürlüğü’ başlıklı 10. maddesinin İsviçre mahkemeleri tarafından ihlal edildiğine hükmetmişti.

AİHM, daha sonra İsviçre’nin Mart ayında yaptığı temyiz başvurusunu inceledi ve ‘Soykırım davası’nda aldığı kararı bozarak davanın AİHM Büyük Daire’de görülmesine karar verdi. (GK/FGD)

Kategoriler

Güncel Diaspora