‘Carina’nın Günlüğü’ 2015’te beyazperdede

Ulaş Bahadır yönetmenliğini yaptığı, Sivas Katliamı’nı Hollandalı Carina Cuanna’nın gözünden anlatacak olan ‘Carina’nın Günlüğü – Sivas ’93’ün 2015’in ilk aylarında vizyona girmesi planlanıyor. Filme ait görüntüler geçtiğimiz günlerde paylaşıldı.

Carina Cuanna rolü için Denise Ankel Almanya’da 12 kişi arasından seçildi

ÖZGÜN ÇAĞLAR
ozguncaglar@agos.com.tr

Sivas Katliamı’nın tek yabancı kurbanı olan Hollandalı Carina Cuanna’nın tuttuğu günlüklere bağlı kalınarak, Sivas ’93’ün anlatıldığı ‘Carina’nın Günlüğü – Sivas ’93’  adlı uzun metraj filmin İstanbul çekimleri tamamlandı.

Carina Cuanna, 1993 yılında ‘Türk kadınının aile içi rolü ve çevre ile ilişkileri’ üzerine olan bitirme tezi için Hollanda’dan Türkiye’ye gelmiş ve 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nde yanarak can vermişti.

Yönetmenliğini Ulaş Bahadır’ın yaptığı, geçtiğimiz Ağustos ayında çekimlerine başlanan ‘Carina’nın Günlüğü – Sivas ’93’ün oyuncu kadrosu da belli oldu. Cariana’nın Alman oyuncu Denise Ankel tarafından canlandırdığı filmde, şair Metin Altıok rolünde Altan Erkekli, Behçet Aysan rolünde Mustafa Alabora, Uğur Kaynar rolünde ise Umut Kurt var. Dönemin Sivas valisi Ahmet Karabilgin’i ise Erdal Tosun canlandırıyor.

Film ekibi, yönetmen Bahadır’ın ikna etmek için 1, 5 yıl boyunca uğraştığı Carina’nın ailesiyle önümüzdeki günlerde bir araya gelecek, Carina’yı canlandıran Alman oyunca Denise Ankel, Carina’nın anne ve babasıyla buluşacak. İstanbul çekimleri tamamlanan filmin, diğer sahneleri de Hollanda'da çekilecek.

Filmin yönetmeni Ulaş Bahadır, Carina Cuanna'nın hikayesiyle yolunun nasıl kesiştiğini Agos'a anlatmıştı. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema