Güney Kıbrıs Yönetimi görüşmeden çekiliyor

AKEL Partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Güney Kıbrıs Müzakere heyeti, Türkiye'nin Kıbrıs'ta doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakerelere katılmayacağını açıkladı.

Kiprianu, yaptığı açıklamada, Barbaros Gemisi'nin Münhasır Ekonomik Bölge'deki aramalarını durdurmadığı sürece görüşmelere katılmama kararı alındığını açıkladı. Mavroyannis ve Anastasiadis'in dahil olduğu Güney Kıbrıs Müzakere heyetinin de görüşmelerden çekilme kararı aldığı ifade ediliyor. 

Anastasiadis, Türkiye'nin doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakerelere katılmayacağını açıkladı. Anastasiadis'e ek olarak, Mavroyannis de görüşmelerden çekildiğini açıkladı.

9 Ekim'de bir araya gelmeleri planlanıyordu

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Güney  Kıbrıs Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 9 Ekim Perşembe günü Lefkoşa’daki ara bölgede yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyordu. Liderler 17 Eylül’de yaptıkları ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de katıldığı görüşmede, yapılandırılmış müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. (GK)

Kategoriler

Güncel Gündem