CHP ve MHP’den itidal çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 18 kişinin hayatını kaybettiği Kobanê’ye destek eylemleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu: Yanlış dış politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobane protestolarıyla ilgili, “Türkiye, Ortadoğu bataklığını kendi ülkesinin içine çekti” dedi, gösterilerle ilgili sükunet ve sağduyu çağrısı yaptı.

“12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor, 12 yıl sonra ülke bu hale niye geldi? Yanlış dış politikanın iç barışımızı bozacağını defalarca söyledik. Bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, sakin olun. Türkiye büyük bir ülkedir kendi sorunlarımızı aşabiliriz.”

“Yeniden adeta sıkıyönetim ilan edildi. Hükümete çağrım şu, dış politikanı yeniden gözden geçir. Yanlış dış politikanın içeride huzursuzluk ve kargaşa yaratacağını defalarca dile getirdik ama her seferinde duymazlıktan geldiler ve her seferinde CHP'yi suçladılar. Her şeye rağmen insanlarımızı sağduyuya davet ediyorum.”

Misliyle bastırmak tehlikeli sonuçlar doğurur

Şiddetin şiddeti doğurduğunu devleti yönetenlerin bilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'ben şiddeti misliyle bastırırım dediğiniz anda Türkiye'de kargaşayı başlatırısınız, daha tehlikeli sonuçların doğmasına yol açarsınız' dedi.

“Kargaşaya hepimiz karşı çıkmalıyız. Hükümetin yanlış politikalarını biliyoruz. Bu politikaların ülkeyi kaosa sürüklediğini biliyoruz. Bundan ciddi endişe duyuyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ülkesini seven bir siyasal partinin genel başkanı olarak vatandaşlarımı sağduyuya, sükunete davet ediyorum.”

MHP: ‘Provokasyona gelmeyin’ dedik

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da “Sağduyulu olunması lazım, basının sağduyulu olması lazım. Yanlış yönlendirmelerle, halkı farklı noktalara taşımakla, bazı yaraları kaşımakla topluma fayda sağlayamayız” açıklamasını yaptı.

Parti teşkilatlarını uyardıklarını anlatan Karataş, şöyle konuştu:

“Camiamıza 'uyanık olun, provokasyona gelmeyin' uyarısında bulunduk.  Bağcılar'da lastik yanıyor, araba yanıyor, 'MHP İlçe Başkanlığı yanıyor' diye  haberler veriliyor. Bizim arkadaşlarımızı alana çekmek adına, insanlarımızı  tahrik ediyorlar, böyle bir şey hiçbir yerde gerçekleşmemesine rağmen. Biz tüm  yetkililerle görüşüyoruz.”

“Milliyetçi Hareket Partisi'nin bütün mensupları, gençlik teşkilatlarımız, hiçbir  mensubumuz sokağa inmemek şartıyla siyasi mücadelemizi gerçekleştireceğimizi,  bütün kamuoyuyla paylaştık ve paylaşmaya da devam ediyoruz. Sağduyumuzu  kaybetmeyeceğiz.”

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Kobane itidal CHP MHP