Mehdi Eker: Akıl tutulması yaşanıyor

Kobane’deki eylemlerden 10 kişinin hayatını kaybettiği Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, devam eden eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara’da ise Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Güvenlik toplantısı başladı.

Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan Bakan Eker, şehirde ikisi ismi belirlenemeyen 10 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. 22.00'den itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirten Eker, yasakla ilgili olarak “inşallah devam etmesi gerekmeyecek bir sükûnet olur ve hayat normale döner” ifadelerini kullandı.

Açıklamadan diğer satırbaşları şöyle:

“Sosyal medya kışkırtıyor”

“Sosyal medya üzerinden enformatik kirlilik oluşturuluyor. Gerek hükümete dönük tamamen yalan tamamen gerçek dışı isnatlarla vatandaşlar kışkırtılmaya çalışılıyor. Buna karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını özellikle istiyorum. Çünkü sosyal medyada dönen bilgilerin çoğu gerçek dışı. maksatlı ve kaos yaratmaya dönük doğru değil hiçbirisi. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin İD'le ilgili politikası hakkında söylenenlerin doğru olmadığı gibi. Halk galeyana getiriliyor. Bunu vatandaşlarımızın bilgisine sunmak istiyorum.”

“Akıl tutulması”

“Kürt kardeşlerimiz, IŞİD Kobani'de Kürtleri katlediyor, buna reaksiyon gösteren anlayış Diyarbakır'da bir başka Kürdün dükkanını yağmalamak, onun canını kast etmek ile böyle bir akıl tutulması yaşanıyor. Bir akıl tutulması daha var. Savaş ortamlarında bile sağlık görevlilerine ve ambulanslara zarar verilmezken, dün Diyarbakır'da ambulanslar dahil olmak üzere sağlıkla ilgili görevli arkadaşlar da ambulanslara zarar verildi. Ya camları kırıldı ya ateşe verildi. Dört sağlıkla ilgili araç tahrip edildi. Bu tabi bir akıl tutulmasıdır.

Eker, yetkililerle ilgili  “sorumlu bir dil kullanmaları, halkı kışkırtacak dil ve kelime kullanmaktan özellikle sakınmaları” tavsiye tavsiyesinde bulundu.

Ankara'da Güvenlik Toplantısı

Öte yandan,  Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki  Güvenlik Toplantısı başladı. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem katılıyor. (GK)

Başbakan Davutoğlu'nun toplantı sonrasında bir açıklama yapması bekleniyor.

Kategoriler

Güncel Gündem