Şişlispor turnuvalarıyla geliyor

Şişli Spor Kulübü, bu yıl Arman Manukyan Basketbol Turnuvası’nın yanı sıra merhum Dikran Sargavakyan Arzuyan (Reis) adına futsal (salon futbolu) ve Ğazaros Unan’a ithafen voleybol turnuvaları düzenliyor.

MİHRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Bu yıl ikincisi düzenlenen Arman Manukyan Basketbol Turnuvası, 15 Ekim Çarşamba günü yapılacak açılış töreniyle başlıyor. Şişli Spor Kulübü bu yıl, yeni ve genç yönetim kadrosuyla, iki ayrı turnuvanın daha hazırlığını yapmanın yoğunluğu ve mutluluğu içinde.

Proje kapsamında, ‘Reis’ lakabıyla tanınan merhum Dikran Sargavakyan Arzuyan adına futsal (salon futbolu) ve Ğazaros Unan’a ithafen voleybol turnuvaları düzenlenecek. Şişli Spor Kulübü Başkanı Alen Tekbıçak, önümüzdeki yıllarda da böyle projelere imza atmakta kararlı. Tekbıçak’a göre, futsal ve voleybol turnuvaları yeni bir gelenek başlatmak için önemli birer adım olacak ve turnuvaların ithaf edildiği isimler ise her yıl değişecek.

Tekbıçak, bu turnuvaları, hem emektarlara teşekkür etmek, hem de kulübe ilgiyi artırmak için düzenlediklerini söyledi: “Cemaatimizde çok iyi işler yapan ama maalesef unutulan büyüklerimiz ve emektarlarımız var. Biz de Şişli Spor Kulübü’nün genç yönetcileri olarak, bu teşekkürü ve takdiri, aramızda bulunan Ğazaros Unan’a sunuyoruz. İnsanlar hayattayken takdir edilmeli, bu çok önemli. Ayrıca, kulübümüze gelip giden sporcuların sayısının daha artması, kulübümüze ilginin daha da yoğunlaşması amacındayız. Kulüp olarak, toplumumuzdaki çocukların birbirleriyle kaynaşıp anlaşmalarını hedefliyoruz.”

Üç turnuva temposu

Şişli Spor Kulübü’nü hareketli günler bekliyor. II. Geleneksel Arman Manukyan Basketbol Turnuvası, Ğazaros Unan Voleybol Turnuvası ve Dikran Sargavakyan Arzuyan Futsal Turnuvası, lig usulüne göre yapılacak. Şişli Spor Kulübü’nün Taksim’deki salonunda, Nisan ayına kadar, pazartesi günleri basketbol, salı günleri futsal, çarşamba günleri ise voleybol karşılaşmaları yapılacak. Turnuvanın açılış töreni öncesinde, Galatasaray Yıldız Voleybol Takımı ile Şişli Spor Yıldız Voleybol Takımı bir dostluk maçı yapacak; ardından, Galatasaray ile Şişlispor’un veteran voleybol takımları gösteri maçına çıkacaklar.

15 Ekim’de başlayacak Arman Manukyan Basketbol Turnuvası, kulüplerin üçer kişiden oluşan takımlarının 20 dakikalık mücadelelerine sahne olacak. 14 Ekim Salı gününe kadar kayıt yaptırılabilecek olan turnuvaya şimdiye kadar sekiz kulüp müracaat etti. Geçen yıl 11 takımın katıldığı turnuvada ‘Onbir’ takımı şampiyon olmuş, ikinciliği ise ‘Nişantaşı Bron’ takımı kazanmıştı.

Dörder kişiden oluşan takımların iki set halinde mücadele edecekleri voleybol turnuvası ile üçer kişilik takımların 25 dakikalık maçlar yapacakları futsal turnuvası için de son başvuru tarihi 14 Ekim. Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: Şişli Spor Kulübü Saymanı Diana Altun, 0555 353 27 22

Kategoriler

Toplum Spor