Haftanın etkinlik takvimi: 11 - 17 Ekim

Haftanın öne çıkan etkinlikleri…

ŞENLİK

·       Komşu Kapısı Derneği tarafından ilk defa düzenlenecek ‘Tam Senlik’ mahalle şenliğinde piknikten konsere, çocuk atölyelerinden tavla turnuvasına kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Amaçları komşu ilişkilerini geliştirmek, mahalle sorunlarına çözümler bulmak ve katılımcı demokrasiyi hayata geçirmek olan mahalle şenliğine 12 Ekim Pazar günü saat 13 ve 16 arasında Nişantaşı Sanat Parkı’nda ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

KONSER

·       Teoman, Athena, Duman, Selami Şahin, Büyük Ev Ablukada, Bubituzak gibi isimlerin sahne alacağı konser 12 Ekim Pazar günü 15.30’dan itibaren Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta.

·       Yeni albümü ‘Sizler Hiç Yokken’le Jehan Barbur’u 15 Ekim Çarşamba akşamı saat 22.00’de Kadıköy Sahne’de dimleyebilirsiniz.

·       Sazı, sözü ve kendine has üslubu ile Kütahya’yı temsil eden en önemli figürlerin başında gelen Hisarlı Ahmet'in eserlerinin saz sanatçıları tarafından icra edileceği konseri 16 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda.

TİYATRO

'Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince'

·       Roland Barthes'ın aynı adlı eserinden yola çıkarak hazırlanan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin tiyatro topluluğu olan santral kumpanya’nın ilk oyunu, ‘Bir Aşk Söyleminden Parçalar’ 11 Ekim Cumartesi günü saat 20.30’da Beyoğlu’ndaki Şermola Performans - Destar Tiyatro’da izlenebilir.

·       Çağımız insanının kapatılma, özgürlük yoksunluğu, suç, ahlak gibi temalarının etrafında dolaşarak 'çökmekte olan bir uygarlığı' anlatan, ünlü Fransız yazar Bernard Marie Koltes'in çağdaş tiyatro metinleri arasında önemli bir yer tutan ‘Roberto Zucco’ adlı oyunu 12 Ekim Pazar günü saat 17.00’de Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nde görülebilir.

·       Yeni mezun işsiz gençlerin hikayesini anlatan ‘İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı’ oyununu 12 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Üsküdar’daki Stüdyo Sahne’de görebilirsiniz.

·       İnsan kaçakçılığını konu alan, Afife Jale ve Sadri Alışık gibi ödüller kazanan oyun ‘Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince’yi 13 Ekim Pazartesi saat 20.30’da Şişli’deki Black Out Sahnesi’nde görebilirsiniz.

SERGİ

Duhoborlar

·       Animasyon filmleriyle büyük başarılar kazanmış, yağlıboya çalışmalarına da devam eden sanatçı Meral Erez’in ‘Filmden Çerçeveye’ sergisi 26 Ekim’e kadar Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde görülebilir.

·       Güney Kafkaslar ve Kars yöresinde yaşamış ve daha sonra çeşitli ülkelere dağılmış bir topluluk olan Duhoborlar'ın izini süren sanatçı Vedat Akçayöz’ün fotoğraf sergisi ‘Ruh Güreşçileri Duhoborlar’ 31 Ekim’e kadar Tophane’deki Depo’da gezilebilir.

FESTİVAL

·       Bağımsız film seçkisi sunan film festivali Filmekimi’nde beğendiğiniz filmleri 11 Ekim’den 17 Ekim’e kadar İstanbul’da birçok sinema salonunda izleyebilirsiniz.

·       Bu yıl on yedincisi düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ni 16 Ekim Perşembe’den itibaren Beyoğlu’ndaki Akbank Kültür ve Sanat Merkezi’nde ve İstanbul’a yayılan birçok mekanda takip edebilirsiniz.

·       Eski kitapçıları ve kitapseverleri bir araya getiren 8. Sahaf Festivali’ni son kez 12 Ekim Pazar günü Tepebaşı’nda gezebilirsiniz.

SEMPOZYUM / KONGRE

·       Rezan Has Müzesi’nin, yaklaşık 1.100 eserden oluşan Urartu Takı Koleksiyonu Sergisi açılışı öncesinde Aktüel Arkeoloji Dergisi işbirliği ile düzenlediği “Doğu Anadolu’da Bir Uygarlık: Urartular” sempozyumunu 13 ve 15 Ekim tarihleri arasında üç gün boyunca Cibali’deki Rezan Has Müzesi’nde takip edebilirsiniz.

·       Organik tarımın liderlerinin üç yılda bir farklı bir ülkede bir araya geldiği Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu Dünya Organik Kongresi 13 ve 15 Ekim günleri arasında Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde takip edilebilir.

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

etkinlik takvimi