Gazeteci örgütlerinden Agos muhabirine destek

Azerbaycan’da hedef haline getirilen Agos muhabiri Arzu Geybullayeva’ya TGS ve RSF'den destek geldi. Gazeteci örgütleri, Azerbaycan medyasını ve yetkililerini de gazeteciye sahip çıkmaya çağırdı.

Agos gazetesi Azerbaycan muhabiri Arzu Geybullayeva’nın ülkesindeki medya organlarınca hedef gösterilmesine Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tepki gösterdi.

Olcayto: Azerbaycan basını sahip çıkmalı 

“Gazeteci hangi ülkede yaşarsa yaşasın, basın özgürlüğünü de beraberinde taşır” sözleriyle mesleğin uluslararası özelliğine dikkat çeken TGC Başkanı Turgay Olcayto bianet’e yaptığı açıklamada, Azerbaycan basınını ve yetkililerini de Geybullayeva’ya sahip çıkmaya çağırdı; “TGC olarak, zaman zaman ülkemizde de yaşanan bu tür olayların en azından uluslararası alana da sıçramaması dileğindeyiz. Azerbaycanlı meslektaşlarımızdan hoşgörü ve Agos muhabirine destek bekliyoruz.”

Önderoğlu: Gerginlikler gazetecileri hoşgörüsüz yapmamalı

RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu da, “Azeri medyasının barışçıl bir gelecek için onca şey dururken, Agos’a çalışıyor diye, aslında ülkenin zenginliği sayılabilecek bir durum nedeniyle genç bir muhabiri hedef tahtasına koymasına anlam vermek zor” açıklamasını yaptı ve medyanın ülkelerarası gerginlikleri besleyici tarzda yayıncılık yapmasının gazeteciliğin zararına olduğuna işaret etti; “Ülkeler arası gerginlikler biz gazetecileri, mantıksız ve hoşgörüsüz bir yola sürüklememeli” diye ekledi.

Linç kampanyası devam ediyor

Muhabirimiz Arzu Geybullayeva’yı hedef gösterme kampanyasını, kamuoyu ve gazeteci örgütlerinden gelecek destek çağsıyı dileğiyle yayımlamıştık. 'Agos’un Azerbaycanlı muhabirine saldırılar durmak bilmiyor' başlıklı haberimiz Türkiye medyasında yer aldıktan sonra muhabirimiz Arzu Geybullayeva'ya karşı ülkesinde sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyası hızlandı. Kendisine yönelik yorumların bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz.

Kategoriler

Güncel Basın