Ölüm tehdidine suç duyurusu

Agos’un Azerbaycanlı muhabiri Arzu Geybullayeva, hem ülkesi Azerbaycan’dan hem de Türkiye’den nefret söylemiyle hedef gösterilmeye ve tehdit mesajları almaya devam ediyor. Agos Gazetesi, tehdit mesajlarıyla ilgili hukuki işlem başlattı.

Agos’un Azerbaycanlı muhabiri Arzu Geybullayeva, hem ülkesi Azerbaycan’dan hem de Türkiye’den  nefret söylemiyle hedef gösterilmeye ve tehdit mesajları almaya devam ediyor.

Arzu Geybullayeva, Agos’a haber yaptığı için ülkesindeki medya tarafından hedef gösteriliyordu. Geybullayeva’ya uluslararası gazeteci örgütlerinden destek gecikmeden gelirken tehdit mesajları da devam ediyor.

Geybullayeva, son olarak Türkiye’den bir ölüm tehdidi aldı. Gazeteci, 15 Ekim’de facebook’tan kendisine gönderilen tehdit mesajını twitter üzerinden paylaştı.

Ölüm tehdidi içeren nefret mesajında “hırant köpeğinin yanında mezarını ayır ve kazdır adi kansız sürtük gebereceksin az kaldı son günlerin tadını iyi çıkar ermeni köpeği adi” ifadeleri geçiyor.

Agos gazetesine, muhabirine yöneltilen bu tehdit mesajıyla ilgili hukuki işlem başlattı.

Uluslararası PEN'den destek kampanyası

Öte yandan, Geybullayeva’ya yönelik linç kampanyasına karşı meslek örgütlerinden destek gelmeye devam ediyor. RSF (Sınır Tanımayan Gazeteciler) ve TGC’nin (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) destek mesajlarının ardından Uluslararası Yazarlar Birliği PEN de gazeteci için bir kampanya başlattı.

“Uluslarası PEN, gazeteci ve siyasi analist Arzu Geybullayeva’ya yönelik tehdit kampanyasıyla ilgili büyük endişeler taşıyor” denen açıklamada, Geybullayeva’nın Ermenistan ve Azerbaycan toplumları arasında diyaloğu sağlamak amacıyla çalışan pek çok sivil toplum kurumuyla dirsek temasında olduğu vurgulanıyor. Uluslararası PEN, Geybullayeva’ya yönelik tehditlerle ilgili hem Azerbaycan hem de Türkiye’deki yetkililerin harekete geçmesi, gazetecinin güvenliğini sağlaması ve kendisine yöneltilen tüm tehditlerin soruşturulması gerektiğinin altını çiziyor. Destek kampanyasıyla ilgili açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız.