Samatya’da dualar II. Mesrob içindi

11 Ekim Cumartesi günü Surp Tarkmançats (Aziz Çevirmenler) Yortusu vesilesiyle bir ayin düzenlendi. Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyaset ettiği ve Episkopos Sahak Maşalyan’ın sunduğu Badarak Ayini’nde, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle yedi yıldır bilinci kapalı olarak yatan Patrik II. Mesrob ve tüm hastalar için dua edildi.

MİHRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Samatya Surp Kevork Kilisesi’nde 11 Ekim Cumartesi günü Surp Tarkmançats (Aziz Çevirmenler) Yortusu vesilesiyle bir ayin düzenlendi. Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyaset ettiği ve Episkopos Sahak Maşalyan’ın sunduğu Badarak Ayini’nde, ilahiler Patrikhane bünyesindeki tüm ruhanilerin katılımıyla seslendirildi.

Başepiskopos Aram Ateşyan, 28 Eylül Pazar günü Samatya Surp Kevork Kilisesi’nde düzenlenen sevgi sofrasında, 9, 10 ve 11 Ekim’de, Patrik II. Mesrob’un sağlığına kavuşması için dua edilmesi ve oruç tutulması çağrısında bulunmuştu.

Maşalyan’ın vaazı

Ayinde, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle yedi yıldır bilinci kapalı olarak yatan Patrik II. Mesrob ve tüm hastalar için dua edildi. Episkopos Sahak Maşalyan, ayinin ardından verdiği vaazda, halkın yortusunu kutladı ve aziz çevirmenler Sahak ve Mesrob’un, Ermeni Kilisesi ve Ermeni kültürü açısından taşıdığı önemden söz etti.

Maşalyan, vaazında, Patrik II. Mesrob için şunları söyledi: “Bugün burada Mesrob Badriark ve Aziz Çevirmenler Yortusu için toplandık. Patrik II. Mesrob Mutafyan kimdir? Tanıyanlar çok iyi bilir Patrik Mesrob’u, kendisi yedi yıldır aramızda yok ve o olmadan olmuyor. Onun öğrencisi oldum. Hayatımdaki yeri çok ayrıdır. Şınorhk Badriark onu rahip olarak takdis ettiği zaman yanındaydım. En büyük öğretmenimizdi. Öyle zamanlar oldu ki, âdeta onun sözleriyle yattık, onunla uyandık; gündemimizi o belirlerdi. Tanrı neden onu aramızdan alıp bu kadar uzağa çekti, bilmiyorum. O şu anda dinleniyor aslında. Ruhu dinleniyor, çünkü bu halka patrik olmak kolay değil. Bu, kötü bir halk olduğumuzdan değil; tam tersine, iyi bir halk olduğumuzdan dolayı böyle. Patrik Mesrob da cemaatinin birlik ve beraberliği için elinden gelen her şeyi yapmıştır.”

Ayinin ardından, Ateşyan’ın başkanlığındaki ruhanilerden oluşan bir heyet, Diramayr Mari Mutafyan’la birlikte Patrik II. Mesrob’un hastanedeki odasına gitti. Burada, kutsal müron yağıyla meshedilen Patrik Mutafyan’ın sağlığına kavuşması için dualar edildi.

Kategoriler

Genel