Kobane'ye 200 Peşmerge gönderiliyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ilk aşamada Kobane'ye ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge'nin gönderileceğini açıkladı. Suriye Enformasyon Bakanı Suriye Ordusu'nun Kobane'yi savunan Kürt güçlerine hava saldırıları da dahil olmak üzere askeri destek verdiğini belirtti.

Enformasyon Bakanı Ümran el Zohbi Suriye basınında yer alan açıklamalarında 'Askeri güçlerimiz ve uçaklarımız Kobane'ye askeri ve lojistik destek verdi, cephane ve silah sağladı' dedi.

Şam yönetiminin Kobane'ye 'en üst düzeyde askeri yardım yapmaya devam edeceğini' vurgulayan Zohbi 'Çatışmanın en başından beri devletimiz askeri, siyasi, sosyal ve insani rolünü oynamakta tereddüt etmedi. Çünkü bölge ve bölgede yaşayanlar Suriyeli' diye konuştu.

Hürriyet'in haberine göre Türkiye, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Meclisi’nin Peşmerge’nin Kobani’ye gidişini onaylamasını “Beklediğimiz gelişme olarak” yorumladı. Dışişleri kaynakları, “Bu karardan, PYD ile Peşmerge arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandığını anlayabiliriz. Geçişler konusu ise ayrı operasyonel bir mesele” dediler. (GK)

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Kobane IKBY peşmerge