Taş yerinden oynadı

Hrant Dink cinayeti davasının duruşması öncesi, Hrant’ın Arkadaşları Çağlayan Adliyesi önünde toplandı. Basın açıklamasında, kamu görevlileri için soruşturma izninin verilmesi ‘taş yerinden oynadı’ şeklinde ifade edildi. Hrant’ın Arkadaşları, kamu görevlilerinin “ihmal suçu” olan TCK 83. Maddeden, yani ‘cinayete göz yumma’dan 25 yılla yargılanmalarını istiyor

Fotoğraf: BERGE ARABIAN

Adliye önünde saat 10.00 sıralarında toplanan Hrant’ın Arkadaşları adına basın açıklamasını Yetvart Danzikyan okudu. Danzikyan, 8 yıl geçtikten sonra bazı kamu görevlilerinin yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatarak ‘taş yerinden oynadı’ dedi.

Hukuki sürecin doğal akışı 'yargılansınlar'a çıkıyor

 “Ne kadar anlamlı değil mi? Hukuki süreç doğal akışına bırakıldığında ‘yargılansınlar’ sonucuna gidiyor. Ama bir el ısrarla ‘yargılanmasınlar’ diyor. Devlet kendi adamlarını hakim önüne çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. Bu dava bize öyle şeyler öğretiyor ki.. Bu davalarda hep varlığını hissettiğimiz o görünmez el işte burada, Hrant Dink cinayeti davasında somut biçimde görüyoruz. Nerelere, nasıl uzandığını gözlerimizle takip edebiliyoruz.”

99 yıllık taş

Cinayetle ilgili dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Erol Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile 6 polis memurunun yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatan Danzikyan, “Artık biraz umutla bakmalı mıyız davanın geleceğine? Ya da umut bu dava için uygun bir kelime mi? Bilemiyoruz. Ancak şunu biliyoruz, 8 yıllık mücadelenin ardından taş yerinden oynadı.  Taş çok büyük Çünkü bu taş 99 yıllık bir taş 99 yılın inkarını, günahını kabahatini taşıyan kocaman bir taş. Dolayısıyla belki de yeni başlıyoruz' dedi. 

24'ler hakim karşısına çıksın

Danzikyan, 'Ve diyoruz ki daha işimiz var. Sadece bu isimler değil, tüm kamu görevlileri yani meşhur 24'ler hakim karşısına çıksın. Trabzon Emniyeti, Trabzon Emniyeti İstihbaratı, Trabzon Jandarması, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi. Hepsi topluca aynı davada hakim karşısına çıksın. Ve yargılanmaları da öyle usulen olmasın Her şeyden önce görevi ihmalden değil, TCK'nın 83. yani cinayete göz yumma suçlamasıyla yargılansınlar. Bir kez daha buradan haykırıyoruz, biz bitti demeden bu dava bitmez' diye konuştu.

Eylemin ardından gruptakiler duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi.

Dink davasının duruşması bugün saat 14.00’te Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.(GK)

Kategoriler

Güncel Dink Davası