Boğaz'da sığınmacıları taşıyan tekne battı

İstanbul Boğazı’nda sığınmacıları taşıdığı ileri sürülen bir tekne alabora oldu. Şu ana kadar 7 kişi kurtarılırken 24 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Fotoğraf: AA

Rumeli Feneri’nin 4 kilometre açığında alabora olan teknede, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre 40 kişi bulunuyordu. 24 kişinin cansız bedneine ulaşıldı, 7 kişi ise halen aranıyor. 

CNN Türk televizyonunun canlı yayınına bağlanan bir görgü tanığı, tekneden denize 40'a yakın insanın düştüğünü ve batan teknenin bu kadar kişiyi taşıyamayacak kadar küçük olduğunu söyledi.

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise faciayı şu sözlerle anlattı. Balıkçılar da kurtarma çalışmalarına katılıyor. Telsizlerden anonslar yapılıyor. Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. İçine 40 kişi koymuşlar. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz.”

Göçmenlerin İstanbul'dan Romanya'ya gitmek üzere tekneye bindiği ve 7 bin Euro'ya anlaştıkları belirtildi. Kaçak göçmenlerin Afgan ve Türkmen uyruklu oldukları öğrenildi.

Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. (GK)

Kategoriler

Güncel Gündem