Devlet Bahçeli Mahçupyan'ı hedef gösterdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ı, çözüm süreciyle ilgili açıklamaları nedeniyle hedef gösterdi: “Başbakan'ın, kalemini millet aleyhine kullanan ve Mahçupyanlığıyla tanınan danışmanı dikişi patlayan yama gibi açıldıkça açılmış, kamu düzeninin bölgede PKK'da olduğunu büyük keyifle duyurmuştur.'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Başkanı Devlet Bahçeli, Mahçupyan’ı, çözüm sürecine ilişkin açıklamaları nedeniyle hedef gösterdi.

Bahçeli, Etyen Mahçupyan’ın geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında söylediklerine değinerek, “Başbakan'ın kalemini millet aleyhine kullanan ve Mahçupyanlığıyla tanınan danışmanı PKK'nın süreç boyunca çok şey kazandığını açıklamış. Bu danışman dikişi patlayan yama gibi açıldıkça açılmış, kamu düzeninin bölgede PKK'da olduğunu büyük keyifle duyurmuştur. İşte gerçek Türkiye tablosu budur. Daha sonra panikle inkar edilse de bu itiraf yarışına İçişleri Bakanı da katılmıştır. Alan hakimiyetini kaybettik denilmiştir” ifadelerini kullandı.

Mahçupyan ne demişti?

Geçtiğimiz gün CNNTurk kanalında ‘Başdanışman’ sıfatıyla canlı yayında Akif Beki’nin sorularını cevaplayan Mahçupyan, sürecin PKK’ya çok şey kazandırdığını, bölgede gücünü pekiştirdiğini belirtmişti. Mahçupyan, “Çözüm süreci iki taraflı bir süreç. Taraflardan biri ‘ben yokum’ derse süreç biter. PKK da süreç boyunca çok şey kazandı. Selahattin Demirtaş gibi herkesin beğendiği bir siyasetçi çıkardılar. Meşruiyet kazanma yolunda mesafe aldılar. Bölgede güçlerini pekiştirdiler. Öyle ki kamu düzeni bölgede şu anda devletin değil PKK’nın elinde. Başbakan bu yüzden kamu düzenine vurgu yapıyor.” ifadelerini kullanmıştı. (GK)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem