'Charles Aznavour'la söyleşi' muamması

Charles Aznavour'un Posta Gazetesi'nde yayımlanan söyleşisi Ermenistan'da siyasi krize neden oldu. Ermenistan Dış İşleri Bakanlığı bir açıklama yayımlayarak,'söyleşinin yapılmadığını' iddia etti. Haberi hazırlayan Erkan Özerman ise söyleşinin yapıldığını savunuyor.

Posta Gazetesi’nde organizatör Erkan Özerman’ın Charles Aznavour’la yaptığı söyleşi Ermenistan’da krize neden oldu.

Aynı zamanda Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi ve Birleşmiş Milletler Cenova Bürosu daimi temsilcisi olan dünyaca ünlü Ermeni müzisyen Charles Aznavour’un Posta Gazetesi’nde yayımlanan söyleşisiyle ilgili Ermenistan Dış İşleri Bakanlığı bir açıklama yayımlayarak söyleşiyi yalanladı.

Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklamada Aznavour’un “Türkiye’den herhangi bir ödül almadığı ve herhangi bir Türkiye gazetesine söyleşi vermediği” savunuluyor.

Aznavour'dan herhangi bir açıklama gelmezken, konunun muhattabı Erkan Özerman ise söyleşinin yapıldığını savunuyor.

'Ermenistan'da emir almam'

Posta Gazetesi’nde 'Kininizi unutun' başlığıyla yayımlanan ve Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in de katılımıyla yapıldığı iddia edilen söyleşide Aznavour, Ermenistan’ın politikasını eleştiren açıklamalarda bulunmuş; aynı zamanda büyükelçi olamsıyla ilgili de “Evet büyükelçiyim... Ama bu benim bağımsız yapımı etkilemez. Ben bağımsız büyükelçiyim. Yani Ermenistan'dan aldığım emirlere göre hareket etmiyorum, etmem ve edemem. Kendi bildiğim doğrulara göre hareket ediyorum. Bunu da herkes böyle biliyor.” İfadelerini kullanmıştı. Söyleşide ayrıca, annesi İzmitli olan Charles Aznavour'a, 'İzmit Altın Çınar Ödülü' verildiği söyleniyor. (GK)