Samatya soruşturması genişliyor

Maritsa Küçük cinayetiyle aynı dönemde gerçekleşen Turfanda Aşık saldırısıyla ilgili dava açılıyor. Avukat Eren Keskin'in mahkemeye sunduğu haberi ihbar sayan mahkeme heyeti, faillerin bulunması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Maritsa Küçük cinayetiyle ilgili davanın yeni duruşması bugün İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan ile Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin katıldı.

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nden gönderilen rapor okundu. Raporda, sanık Nazaryan'ın suç tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

'Aşık'ı yaralayan kişi cinayete karışmış olabilir'

Avukat Eren Keskin, dava sürecinde birçok yaşlı Ermeni kadının dövülüp öldürüldüğünü ve bu olayların davayla ilişkisi bakımından yeterince araştırılmadığını belirterek, Turfanda Aşık adlı yaşlı bir kadının dövüldüğü ve hastanede yoğun bakımda kaldığı yönündeki haberin yer aldığı gazete kupürünü mahkemeye sundu.

Konunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca araştırılmadığını ve soruşturma açılmadığını aktaran Keskin, 'Biz, bu dava konusu olayın sanıkla birlikte birden fazla kişi tarafından gerçekleştirildiği kanaatindeyiz. Turfanda Aşık'ı yaralayan kişinin de bu olaya karışmış olabileceğini düşünüyoruz. Biz bir kişinin ceza almasını değil, gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz' diye konuştu.

Avukat Keskin'in mahkemeye sunduğu 'Turfanda Aşık'a saldırı' haberini ihbar sayan heyet, faillerin bulunması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

DNA tespiti için karar

Mahkeme heyetinin ara kararında, daha önce sunulan raporda, beyaz örtü üzerinde, maktul Küçük ile uyumlu kan izleri dışındaki lekede en az biri erkek birden fazla kişiye ait olabilecek karışık DNA profillerinin tespit edildiği bilgisinin yer aldığı hatırlatıldı.

Heyet, DNA profillerinin, sanık veya başka erkek şahıslara ait olup olmadığı, bunun tespit edilip edilemeyeceği hususlarında rapor alınması için sanığı Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesi'ne sevk etti.

Üye hakime şikayet

Ara karar okunurken söz alan avukat Keskin, üye hakimlerden birinin, 'Bunların amaçları, kamuoyunda 'Ermenilere saldırılıyor' imaji yaratmak' şeklinde ifade kullandığını öne sürerek, şikayette bulundu.

Keskin'in sözlerinin tutanağa geçirilmesini istemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Erol Ceylan, 'Turfanda Aşık olayıyla ilgili haberi ihbar kabul ederek soruşturma açılmasını karara bağladık' dedi.

Sanık Nazaryan'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nazaryan'ın 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Şişli ve Fatih'te 2012 yılının kasım ve aralık aylarında, yalnız yaşayan 4 yaşlı kadın çeşitli zamanlarda saldırıya uğramış, Maritsa Küçük (85) yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Murat Nazaryan tutuklanmıştı.