Dadyan’ın yeni binası için kaynak bulundu

Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi, 9 Kasım Pazar günü Dadyan İlköğretim Okulu yararına düzenlenen madağ sofralarına ev sahipliği yaptı. Okulun yapım aşamasındaki yeni binası için destek aranan madağ öncesinde kilisede yapılan ayine Episkopos Sahak Maşalyan riyaset etti. İlahileri Karasun Mangants Korosu’nun seslendirdiği Badarak Ayini’ni kilisenin din görevlisi peder Husig Hergelyan sundu.

MİHRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Episkopos Maşalyan Bakırköylülerin yoğun ilgi gösterdiği ayinde verdiği vaazda, Ermeni toplumundaki nüfus azalmasına dikkat çekti. Kilisenin cenaze ve vaftiz verilerinden yola çıkarak, ölümlerin doğumlara oranla iki kat fazla olduğuna işaret eden Maşalyan, oranı %40’lara varan karma evlilikler de göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki 20 yıl içinde nüfusun yedi bine gerileyeceğinin öngörülebileceğini söyledi. Maşalyan şöyle konuştu: “1915 gibi bir darbeyi yaşamışız ama halen bir millet olma özelliğimizi kaybetmedik. Dünyada bugün 10 milyon Ermeni yaşıyor. Bundan böyle de diyeceğiz ki, bize ne yaparsanız yapın, kiliselerimizi, okullarımızı ayakta tutmaya devam edeceğiz. Son nefesimiz bedenimizden çıkmadan teslim olmayacağız. Biz varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bizden sonra ne olur bilmeyiz ama, bizim olanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Vaazında Yönetim Kurulu’nun yeni okul projesine de değinen Maşalyan, “dedelerimizin 170 yıl önce ektiği çınarın dibinde bugün yeni filizler yeşerdiğini” söyleyerek, toplumun bu yeni bina projesine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Belediye desteği

Sevgi sofrasına Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas ve Bakırköy Belediyesi Meclisi üyeleri de katıldı. Kurulan ekranda davetlilere inşaatın ilk gününden itibaren tüm aşamaları gösterildi. Dadyan Okulu Müdürü Alis Bayram’ın, okulun ve öğrencilerin eğitim sırasında karşılaştıkları zorluklara ilişkin konuşmasının ardından üçüncü sınıf öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar ve dans gösterileri davetlilerin beğenisini topladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, yemekte yaptığı konuşmada, sürece emeği geçenleri şu sözlerle selamladı: “İki yıl önceki sevgi sofrasında bana okulumuzun inşaat ruhsatını veren, dönemin belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’e sonsuz teşekkür ederim. Ondan aldığımız destekle yola çıktık ve inşaatın %80’i tamamlandı. Bütçemizin bir çivi çakmaya dahi el vermediği ilk dönemde, Parseğ Saraylı imdadımıza yetişti. Bugünlere gelirken desteklerini esirgemeyen Dikran Gülmezgil, Aksel Topalyan, Yetkin Berberoğlu, Efrim Bağ, Cezo Taş ve isimlerini sayamadığım birçok hayırseverimize sonsuz teşekkür ederim. Sevgi soframızda toplanan bağışlardan sonra, inşaatın geri kalan %20’lik kısmının masraflarını Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu karşılayacak.”

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da bir konuşma yaparak katılımcıları selamladığı madağ sofrasında, hayırseverlerden bağış olarak 400 bin TL toplandı. Önceki yıllara kıyasla düşük olan bu meblağ, Bakırköy Yönetim Kurulu’nun madağdan beklentilerinin altında kaldı. Yönetim Kurulu üyeleri kaynak arayışlarının devam edeceğini ve madağın her şeye rağmen çok faydalı olduğunu belirtti.

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar