Fıtrat yine sahnede

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kadın erkek eşitliğini fıtrata bağladı; 'Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olmaktır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız' dedi.

Erdoğan’ın ‘kadın-erkek eşitliği' ile ilgili açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“Anneliği feministlere anlatamazsın”

Kadınları erkeklerin yaptığı her işte çalıştaramazsınız. Komünist rejimlerde olduğu gibi eline ver kazmayı olmaz. Anadolu'da da yapmadılar mı aynı şeyi. Kadınlar iki büklüm. Erkekler kahvede pişpirik oynasın zar atsın. Böyle olmaz.

Cennet anaların ayakları altındadır. Ben anamın ayağını koklardım, anneciğim çekme ayağını derdim. Bunu feministlere anlatamazsın. Onlar anneliği kabul etmiyor. Ama biz anlayana söylüyoruz.

‘Kadınların ihtiyacı eşitlikten ziyade eşdeğer olmaktır’

Kadınların ihtiyacı olan şey nedir? Burada bazen erkek kadın eşitliği diyorlar. Kadın kadına eşitlik doğru olandır. Erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Ancak kadının özellikle adalet karşısındaki eşitliği asıl olandır. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir. Yani adalettir. Buna ihtiyacımız var.

‘Kadın ve erkeğin eşit olması fıtrata ters’

Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız.  Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz.

‘İnançlı bir insan kadına şiddet yapabilir mi?’

Bir Müslüman olarak konuşuyorum, diniz İslam. Biz bir barış dininin mensuplarıyız. Bunun mensupları olarak bizim dinimizde kadına bu şekilde bir zulmü asla yapamazsın. Şiddet uygulayamazsın. Hatta evlatları için kesin hüküm nedir? Yanınızda yaşlanırlarsa annenize babanıza öf bile demeyiniz diyor. Çekeceksin nazını. Ana bu. Ona öf bile dedirtmeyeceksin. Bizim değer ölçülerimiz bu kadar hassas. (GK)