Polis yoğunluğunda 2. sırada olan Türkiye’ye 5 bin polis daha

İçişleri Bakanı Efkan Ala, iç güvenlik paketinin 5 bin polisin daha sahada görev almasına imkan sağlayacağını açıkladı. Böylece, polisin en yoğun olarak bulunduğu ikinci ülke konumunda olan Türkiye’de polis sayısı daha da artacak.

Bakan Ala, 'Karadeniz'e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu (BSCF) Liderler Toplantıları’nın açılışına gazetecilerin iç güvenlik paketiyle ilgili sorularını yanıtladı.  

“Milletimizin can ve mal güvenliğini emniyet altına alırken, aynı zamanda hak ve özgürlüklerini her türlü şiddete karşı da garanti altına alan, onları rahatlıkla kullanılmasını sağlayacak olan kapsamlı bir iç güvenlik reform paketidir bu” ifadelerini kullanan Ala, teşkilat yapısında yapılacak değişikliklerle 5 bin polisin daha sahada görev alacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi ‘nin yayınladığı rapora göre ise Türkiye polisin en yoğun olarak bulunduğu ikinci ülke konumunda. Her 100 bin kişiye 564.6 polis memurunun düşmesi ile dünyada polisin en yoğun olarak bulunduğu ülke olan Rusya’nın ardından gelen Türkiye’de her 100 bin kişiye 474.8 polis düşüyor. Rapora göre İtalya üçüncü sıradayken Portekiz ve Hong Kong sırasıyla nüfusun her 100 binine 454,2 ve 450,7 polis memurunun düşmesi ile dördüncü ve beşinci sırada. (GK)

Kategoriler

Güncel Türkiye