Tadilat ertelenmedi, Noel ayini iptal edildi

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı’nın Adapazarı’nda 20 Aralık günü yapmak için izin aldığı Noel kutlaması, etkinliğin yapılacağı Kültür Merkezi’nin o tarihte bakıma alınacağı gerekçesiyle iptal edildi.

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilciliği, 20 Aralık'ta Adapazarı'ndaki Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi'nde yapmak istediği Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu ve İstanbul'da yaşayan Protestanların da katılacağı ''Noel Ayini'' için başvuruda bulunup izin aldı. Ancak, merkezin 15- 31 Aralık tarihleri arasında bakıma alınacağı, bu nedenle tüm etkinliklerin iptal edildiği açıklandı.

İptalin ardından bir açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, ayinin başka yerde yapılabileceğini söyleyerek, "İbadet yapmak isteyene kimse engel olamaz. O tarihte ilimizde müsait salon varsa gelirler başvururlar, Noel kutlamalarını yaparlar" dedi.

‘Düğün salonunda mı yapalım?’

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi ve Kilise Pastörü Emre Karaali ise Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un çağrısıyla ilgili şunları söyledi "Bizim Sakarya'da düğün salonunda bu etkinliği yapmamız söz konusu değil. Yurt dışından gelecek 40 kişilik yabancıyı nasıl düğün salonuna sokarak ayin yapabiliriz? Üstelik bu bizim için yılda bir kez yapılan çok önemli bir ibadet bir bayramdır. Dolayısıyla bizim için önemli olan bir şeyi, böyle basit yerde yapmamız söz konusu olamaz. 'Bu tadilatı erteliyoruz bu durumda buyurun ibadetinizi gerçekleştirin' denilmesini beklerdik." 

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali, ‘bu denli basit bir gerekçesiyle reddedilmenin üzücü olduğunu’ belirtti. 

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Adapazarı