Soykırım için 'doodle' kampanyası

Google’ın özel günlerde yayınladığı ‘doodle’ uygulamasıda Soykırım’ın 100. Yılının da yer alması için bir kampanya başlatıldı. ‘#ArmenianGenocideDoodle’ ismiyle başlatılan kampanya için 24 Nisan 2015’e özel bir ‘doodle’ tasarlandı.

Bazı sosyal medya kullancıları, 24 Nisan 2014’te Google’ın soykırım anması için bir kampanya başlattı. Twitter üzerinden ‘#ArmenianGenocideDoodle’ ismiyle başlatılan kampanyada Google’ın 24 Nisan’a özel bir ‘doodle’ kullanması talep ediliyor. 

Soykırım anmasında kullanılmasın istenen logoyu tasarlayan web tasarımcısı Vanad Mkrtchyan, ‘Armen Press’e yaptığı açıklamada, soykırımın daha geniş bir kitle tarafından bilinmesi için bir doodle tasarladığını söylüyor: “Artık Google herkes için temel bilgi kaynağı haline geldi. Ben de doodle hizmeti sayesinde tarihin bu karanlık sayfasının uluslararası kamuoyu tarafından daha bilinir olmasını istedim.” 

Google’ın, doodle’ı kullanıp kullanmayacağı henüz belirsiz, fakat kampanya sosyal medya aracılığıyla yayılmaya devam ediyor. 

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan