Selek için müebbet ısrarı

Hakkında daha önce üç kez beraat kararı verilen Pınar Selek’in yeniden yargılanmasına başladı. Savcı Yılmaz Kıstı, Selek için bir kez daha müebbet hapis cezası istedi.

Sosyolog Selek’in yeniden yargılanmasına İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.  Duruşmaya aralarında Selek’in avukatı ve babası Alp Selek’in aralarında bulunduğu çok sayıda avukat ve izleyici katıldı.  Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kıstı, Selek’in hakkında müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Duruşmada söz alan Selek’in avukatlarından Bahri Belen, Selek’in daha önce üç kez beraat ettiğini hatırlatarak detaylı savunma için süre istedi. 

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 19 Aralık’a erteledi. 

Pınar Selek İçin Nihai Beraat İstediler

Yeniden yargılanmaya başlayan Pınar Selek'in duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Hala Tanığız Platformu mahkemenin nihai beraat kararı vermesini istedi. Duruşmada savcılık mütalaası okunacak.

Sosyolog Pınar Selek’in hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlayan davanın ikinci duruşması öncesinde Hala Tanığız Platformu, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına Füsun Demirel'in okuduğu basın açıklamasında 16 yıllık dava süreci boyunca üç kez beraat eden Pınar Selek hakkında nihai beraat kararı verilmesi istendi.

"Bir insan için değil, adalet ve özgürlük hakkımız için"

Hala Tanığız Platformu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“On altı yıldır süren Pınar Selek davasında bugün yeni bir duraktayız. Hatırlanacağı üzere, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ekim’de görülen son duruşmada Yargıtay bozma kararına uyarak Pınar Selek hakkında verilmiş olan mahkumiyet kararını ve yakalama kararını ortadan kaldırdı. Bugün de Savcılık makamının davaya ilişkin mütalaası ve taleplerini açıklaması bekleniyor.

 “Bizim beklediğimiz şey ise elbette bambaşka. Yaşamak ve yaratmak üzere Pınar’ı burada görmek, başka başka meydanlarda el ele farklı meseleler için onunla birlikte yürümek istiyoruz.

“On altı yıldır söylediğimiz üzere, mücadelemiz sadece tek bir insan için değil adalet ve özgürlük hakkımız için. Bu ülkeye inanabilmek, onu memleket sayabilmek için. Nihai beraate kadar buradayız.”

Üç kez beraat etmişti

Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada 16 yıldır yargılanan ve üç kez beraat eden Pınar Selek, 24 Ocak 2013 tarihli duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 9. Ceza Dairesi, mahkemenin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının usulen bozulmasına karar vermişti. 3 Ekim'de yeniden görülmeye başlayan davanın ilk duruşmasında, mahkeme Selek hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bozulma kararına uyulmasına karar verirken, Selek hakkında verilen yakalama kararını da bozmuştu.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Pınar Selek


Yazar Hakkında