Trabzon'daki kamu görevlileri ifade veriyor

Dink cinayeti soruşturmasında savcılık ifade alma işlemine devam ediyor. Savcılık, cinayette adı geçen Trabzon’da görevli polis memurlarını ifadeye çağırdı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin ise çağrılmasına rağmen halen ifade vermedi.

Dink cinayeti soruşturmasını yürüten Savcı Yusuf Hakkı Doğan, ifade alma işlemini sürdürüyor. Dink cinayetinde adı geçen kamu görevlilerinden Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Ahmet İlhan Güler’in aralarında bulunduğu çok sayıda kamu görevlisi ve cinayetin tetikçisi Ogün Samast’ta tanık sıfatıyla ifade verdi. Savcı Doğan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ı da ifadeye çağırdı. Trabzon’da kamu görevlileriyle ilgili devam eden soruşturmanın İstanbul’da yürütülen soruşturmayla birleştirilmesinin ardından savcı Trabzon’da dosyasında adı geçen kamu görevlilerini de ifadeye çağırdı. 

İfadeye çağrılan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise çağrılmasına rağmen ifadeye gelmedi. Cerrah’a ifade vermesi için savcılıktan çağrı yapılmıştı. Cerrah, avukatı yurtdışında olduğu gerekçesini mazeret bildirmiş ve ifadeye gelmemişti.  

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında