'Türkiye ve Ermeni Hayaleti' Fransız Kültür'de

İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Türkiye ve Ermeni Hayaleti/Soykırımın İzinde Adımlar’ kitabının yazarlarından Laure Marchand, 15 Aralık Pazartesi akşamı 19:00’da Fransız Kültür Merkezi’ne geliyor.

Fransız Le Figaro gazetesi Türkiye muhabiri Laure Marchand ile Le Monde Türkiye muhabiri Guillaume Perrier, İstanbul, Fransa ve Anadolu’da dinledikleri hikâyelerin, kulaklarına gelen bazı bilgilerin peşine düşmüş ve ortaya 18 bölümlük ‘Türkiye ve Ermeni Hayaleti/Soykırımın İzinde Adımlar’ kitabı çıkmıştı. Kitapta yazarlar adları değiştirilmiş, evleri, kiliseleri yıkılmış köylerde, canını kaybetmiş, yahut bir şekilde kaçmış, kurtulmuş insanların çocuklarının, torunlarının tanıklıkları aracılığıyla Diaspora Ermenileri, Müslümanlaştırılmış Ermeniler, Tıbrevank Okulu’nun tarihi ve TİKKO’nun Ermeni militanları ve Ermenilikle olan bağlantısı gibi önemli konulara yer veriliyor.

15 Aralık günü saat 19.00'da Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek söyleşide simultane çeviri yapılacak. 

Renan Akman çevirisiyile İletişim Yayınları'ndan Türkçesi çıkan kitabı Yetvart Danzikyan Kitap/Kirk eki için yazmıştı. Danzikyan'ın değerlendirmesini tekrar okumak için tıklayınız. 

Kategoriler

Kültür Sanat Edebiyat



Yazar Hakkında