Rusya'da bağımsız bir televizyon kanalı daha elden gidiyor

Rusya’da basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamaların son kurbanı 23 yıldır yayına devam eden bağımsız televizyon kanalı Tomsk TV-2 oldu. Rusya Televizyon Yayın Kurulu'ndan kanala gelen açıklamaya göre 1 Ocak itibariyle Tomsk TV-2’nin yayını kesilecek.

Gerekçeyle ilgili kanal yöneticilerine açıklamada gelmezken yönetim kararı temyiz edecek. Kanalın editörü Viktor Muchnik, verilen kararın anonim kalmasının Rusyadaki muhalif yayınları susturmada bir yöntem olarak kullanıldığını belirtiyor: Karşımıza çıkan görevlileri yetki sahibi değil arabulucu oluyor ve biz bir şey bilmiyoruz cevabını alıyoruz.  İpler kimin elinde biliyoruz, fakat kanıtlayamıyoruz.

Bu senenin başında Rusyanın bölgesel Radyo TV vericisinden TV-2 yayını altı hafta boyunca durdurulmuş, anlaşma sonunda televizyon yine açılmıştı.

Tomsk TV-2 kanalında çalışan 300 kişinin 1 Ocaktan sonra ne yapacağı ise belirsizliğini koruyor. 

Rusyada yakında zamanda bir başka bağımsız televizyon kanalı Dozhd TVnin de uydu bağlantısı kesilmiş, kanal paralı yayına geçmek zorunda kalmıştı. Moskovadaki ofisleri iki kere zorla boşaltılan Dozhd TV şu anda bir çalışanın evinden yayına devam ediyor. 

Kategoriler

Dünya Basın Dünya

Etiketler

Rusya


Yazar Hakkında